Salihli Durasıllı Köyü

Salihli Durasıllı Köyü

Durasıllı Köyü haberleri, Salihli Durasıllı köyü güncel son dakika gelişmeleri, Durasıllı köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Manisa Köyleri Arasında yer alan Durasıllı köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Salihli Durasıllı köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Durasıllı köyü son dakika gelişmeleri, Durasıllı köyüne özgü yemekler, Salihli Durasıllı köyünün tarihi, Durasıllı köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Durasıllı köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Durasıllı , Manisa ilinin Salihli ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz ege bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Durasıllı köyü resimleri ve Durasıllı köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Salihli Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. ege yöresine özgü haber kanalı var mı? Salihli Manisa Arası Kaç Km? Salihli Hava Durumu? Salihli Köyleri ve Manisa Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesini demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Manisalı iseniz Manisa Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Manisalı Ünlüler arasında Salihli Durasıllı Köyünde doğan biri var mı? Salihli Doğumlu Ünlüler Kimler?

Durasıllı , Manisa ilinin Salihli ilçesine bağlı bir mahalledir.

E - 96, D - 300 karayolları üzerinde, Salihli'nin 12 km doğusunda bulunmaktadır. Gediz nehri ile Alaşehir çayı'nın birleşerek oluşturduğu Salihli Ovası'nın doğu kesiminde, Üşümen Dağı'nın ovaya doğru %5-10 meyille açılan bir kesimine kurulmuştur. Doğusunda Mersinli, Derbent kasabaları ve İğdecik, Akören köyleri, kuzeyinde Adala kasabası ve Dombaylımahallesi, batısında Salihli ilçesi, Taytan kasabası ve Karaoğlanlı mahallesi, güneyinde Yeşilova, Beylikli ve Torunlu köyleri bulunmaktadır.

Kasaba, Osmanlı-Akkoyunlu savaşı'nın (1473 dolayları) sonunda Manisa'da okuyup büyüyen ve devlet yönetimini Manisa'da öğrenen Fatih Sultan Mehmet'in Akkoyunlu Devleti'nde yaşayan Türkmenleri bu bölgeye yerleştirmesiyle kurulmuştur. 2014 yılında ise Salihli'nin Mahallesi olmuştur.

Arazi ziraate elverişli olup, halkın %80'i tarımla uğraşmaktadır. Arazilerin büyük bir bölümünde Adala regülatöründen gelen sol sahil sulama kanalı ile sulu tarım yapılmaktadır. Yörede en çok üzüm, pamuk, buğday, arpa, mısır, nohut, domates, kavun, karpuz gibi ürünler yetiştirilmektedir. Son yıllarda kırsal arazilerde zeytin yetiştiriciliği de artmıştır.

Durasıllı Organize Sanayi Bölgesi'nde 4 tuğla fabrikası (daha önce 8), 2 tuz fabrikası, 1 palamut ve 1 yem fabrikası bulunmaktadır. Durasıllı'nın bu denli gelişmesinde Demirköprü Barajı'nın ve İzmir-Ankara yolunun açılmasının önemi büyüktür.Ayrıca yörede birçok cafe, lokanta, kıraathane ve 3 tane cami vardır.

1980 yılı genel nüfus sayımından sonra nüfusunun 3000'e ulaşması nedeni ile belediye statüsüne geçerek, 1981 yılında yapılan yerel halk oylaması ile belediye kurulmasına karar verilmiştir. 2007 nüfus sayımına göre yörenin nüfusu 2386'sı erkek, 2401'i bayan olmak üzere toplam 4787 kişidir. Yöreden dışarıya göç de verilmektedir.

Yörede 1 ilköğretim okulu (Mimar Sinan İlköğretim Okulu),1 lise (Kemal Ural Anadolu Lisesi) Zübeyde Hanım Anaokulu ve Celal Bayar Üniversitesi'nin meslek yüksekokulu bulunmaktadır.

 

 

 

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.