Şalpazarı Fidanbaşı Köyü

Şalpazarı Fidanbaşı Köyü

Şalpazarı Köyleri Arasında yer alan Fidanbaşı köyünde kaç kişi yaşamaktadır, köye özgü yemekler haangileridir, Fidanbaşı köyünde vefat edenler kimler, Trabzon iline bağlı bu güzel köye nasıl gidilir.

Fidanbaşı, Trabzon ilinin Şalpazarı ilçesine bağlı bir mahalledir. Yolunuz karadeniz bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Fidanbaşı Köyü Resimleri ve fidanbaşı köyü videosu sizin de ilginizi çekebilir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Trabzonlu iseniz Trabzon Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Trabzonlu Ünlüler arasında arsin Fidanbaşı Köyünde doğan biri var mı? Şalpazarı Doğumlu Ünlüler Kimler?

Şalpazarı Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Karadeniz yöresine özgü haber kanalı var mı? Şalpazarı Trabzon Arası Kaç Km? Şalpazarı Hava Durumu? Trabzon Köyleri ve Şalpazarı Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesini demektir.

Eğer köyünüzün bilgileri eksik veya yanlış ise Köy Bilgilerini Güncelle

Fidanbaşı, Trabzon ilinin Şalpazarı ilçesine bağlı bir mahalledir. Köy halkı, Çepni Türkmenlerinden oluşmaktadır.

Trabzon iline 74 km, Şalpazarı ilçesine 7 km uzaklıktadır.

Mahallenin iklimi, Karadeniz iklimi etki alanı içerisindedir. Mahallenin ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır.

Ne zaman kurulduğu kesin bilinmeyen mahallesin eski adı "Tımara"dır. Mahallenin kuruluşu hakkındaki en önemli söylenti şu şekildedir. Güdün Köyü'nden Demircioğulları, Fidanbaşı Köyü'nün olduğu bölgeye doğru mal güdmeye gelmişler. Buralar ormanlık boş bir alanmış. buralarda koyun güdüp kabak yemişler.

Bir sonraki yıl mahallesin karşısındaki tepelere yine gelmişler. Bir önceki yıl koyun güddükleri yerde başkalarının koyunlarını görünce hemen buraya gelmişler ve buradaki koyun zannettiler! şeyin koyun değil, bir önceki yıl yedikleri kabağın çekirdeklerinden büyüyen kabaklar olduğunu görerek buraların verimli ve köy olmaya elverişli bir yer olduğunu düşünerek buraya yerleşmişler. Mahallenin adı eskiden galdirik dediğimiz bir bitkiden gelmektedir.

Köylüler bu bitkiye tomara diyorlarmış ve toplamaya giderken de "Tomara" gidiyoruz derlermiş, böyle derken sonra mahallesin adı "Tımara" olarak kalmış. Daha sonra ilçe tarafından "Fidanbaşı" olarak değiştirilmiş.

ÇEPNİ TÜRKMENLERİ kültür gelenek ve görenekleri yaşanmaktadır.

TRABZON İLİ ŞALPAZARI İLÇESİ FİDANBAŞI KÖYÜ KÜLTÜR VE YARDIMLAŞMA DERNEĞİ,adında çok faliyetli bir derneği vardır.Cenazeleri,bayramları düğünleri bu dernek organize eder.Özellikle bayramlarda köy halkı İstanbul/kartal/soğanlık'ta olan bu derneğe akın eder ve hepberaber orada bayramlaşılır.Mahallenin insanları çoğu istanbulda yaşar onun için dernek istanbuldadır ve organizasyonlarda istanbulda gerçekleşir.Köy'ün derneği her sene köylüler bir araya getirip bağları koparmamak için bir eğlence gecesi düzenler ve bu gecede köy halkı eğlenir.Mahallenin derneği gençleride kaynaştırmak için hersene halısaha organizasyonu yapar ve organizasyonda 1.olan takıma derneğin gecesinde kupa verirlir.Köy insanları çok görgülü ve ahlaklıdır,misafirperverdir ve çok temizlerdir.Mahallenin erkeklerinin takıldığı bir yer vardır bu yer giresunla trabzonu bağlayan inişdibidir.Köy halkı enişdibi der.İnişdibinde kahvehaneler vardır.Mahallenin erkekleri bu kahvehanede iskambil oynarlar.Bir doğa harikası olan İnişdibi derenin şırıl şırıl sesi ve o karadenizizn müthiş manzarasında çok güzel bir yerdir.Sadece erkekleree açık değildir aileler gelip bu inişdibindeki lokantalardan erzaklarını alıp piknik yaparlar.Gerçekten bir doğa harikasıdır.

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.