Samandağ Batıayaz Köyü

Samandağ Batıayaz Köyü

Batıayaz Köyü haberleri, Samandağ Batıayaz köyü güncel son dakika gelişmeleri, Batıayaz köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Hatay Köyleri Arasında yer alan Batıayaz köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Samandağ Batıayaz köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Batıayaz köyü son dakika gelişmeleri, Batıayaz köyüne özgü yemekler, Samandağ Batıayaz köyünün tarihi, Batıayaz köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Batıayaz köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Batıayaz, Hatay ilinin Samandağ ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz Batıayaz bölgesi bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Batıayaz köyü resimleri ve Batıayaz köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Samandağ Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Batıayaz bölgesi yöresine özgü haber kanalı var mı? Samandağ Hatay Arası Kaç Km? Samandağ Hava Durumu? Samandağ Köyleri ve Hatay Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesini demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Hataylı iseniz Hatay Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Hataylı Ünlüler arasında Samandağ Batıayaz Köyünde doğan biri var mı? Samandağ Doğumlu Ünlüler Kimler?

Batıayaz mahallesi Hatay ilinin Samandağ ilçesine bağlı olan mahalledir.Önceki adı Teknepınar olan Batıayaz, Samandağ ilçesine bağlı olan köy, Musa Dağı'nın eteklerinde kurulmustur. Samandagı ilçesine 10, Antakya merkeze 20 km uzaklıktadır. Yaklaşık nüfusu 2000 olmakla birlikte yayla özelliğinden ötürü nüfusun mevsimlere dağılışı düzensizdir. Yaz aylarında daha kalabalık bı nüfus vardır. Temiz havası, kaynak suları, dogal güzellıklerının yanında kültürel anlamda da zengin eserlere sahip bir yayla mahallesidir. Eski bir Ermeni kilisesi, cami avlusunda 1000 yıllık bır çınar agacı ve eski ermeni yapıları bulunmaktadır. Mahallede orman işletme şefliği, karakol komutanlığı, şağlık ocağı mevcuttur. Mahallede okuma oranı normaldir. Yaklaşık 20 adet üniversite mezunu bulunur. Bunlar arasında çevirmen, doktor, orman mühendisi, avukat, turizm mezunu ve öğretmenler yer alır. Mahallede bir adet ilköğretim okulu ve bir adet cami mevcuttur. Çağlayan ve Karapınar mesire yerleri kayaların altından çıkan buz gibi sularıyla tanınmıştır.

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.