Samandağ Fidanlı Köyü

Samandağ Fidanlı Köyü

Fidanlı Köyü haberleri, Samandağ Fidanlı köyü güncel son dakika gelişmeleri, Fidanlı köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Hatay Köyleri Arasında yer alan Fidanlı köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Samandağ Fidanlı köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Fidanlı köyü son dakika gelişmeleri, Fidanlı köyüne özgü yemekler, Samandağ Fidanlı köyünün tarihi, Fidanlı köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Fidanlı köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Fidanlı, Hatay ilinin Samandağ ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz Fidanlı bölgesi bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Fidanlı köyü resimleri ve Fidanlı köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Samandağ Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Fidanlı bölgesi yöresine özgü haber kanalı var mı? Samandağ Hatay Arası Kaç Km? Samandağ Hava Durumu? Samandağ Köyleri ve Hatay Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesini demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Hataylı iseniz Hatay Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Hataylı Ünlüler arasında Samandağ Fidanlı Köyünde doğan biri var mı? Samandağ Doğumlu Ünlüler Kimler?

Fidanlı mahallesi Hatay ilinin Samandağ ilçesine bağlı olan mahalledir.1992 yılında şimdiki Uzunbağ Beldesi'nden ayrılmış ve uzmanlık alanını temsil eden isimle "Fidanlı Köyü" ismini almıştır.
Köy 1992 yılında EDİP SAĞ (köy muhtarı) ın çalışmaları üzerine Uzunbağ beldesinden ayrılmıştır.Hatay iline 16 km, Samandağ ilçesine 14 km uzaklıktadır. Köy Yaylıca Beldesi, Uzunbağ Beldesi ve Tomruksuyu Beldesi'ne komşudur.
Mahallenin iklimi, Akdeniz iklimi etki alanı içerisindedir.Mahallenin ekonomisi tarıma dayalıdır. Fidanlı Köyü'nün temel geçim kaynağı fidancılık olup, uluslararası frigo taşımacılığında Hatay'ın önemli nakliye firmaları bu mahalledendir. Dolayısıyla, köy gençlerinin çoğunlukla tercih ettiği meslek grubu tır şöförlüğüdür. Fidanlı Köyü'nden yaklaşık 20 kişi Suudi Arabistan'da berber olarak çalışmaktadır[kaynak belirtilmeli].
1980'li yıllarda Çukurova'da ırgatlık yapan birkaç ailenin mahallede fidan üretimi yapmaya başlamasıyla ortaya çıkan fidancılık bugün mahallenin temel ekonomisini teşkil eder hale gelmiştir. İlk başlarda bu işe sadece turuncgil fidanı uretimiyle başlayan Fidanlı Köyü, son yıllarda zeytin, nar gibi fidanların uretimiyle bu alanda saygıdeğer bir yer kazanmıştır. Yılda ortalama 7 milyon fidan üretimi yapılmaktadır[kaynak belirtilmeli].
Musa Dağı'ndaki 7 ayrı dereden kaynagını alıp, Asi Nehri'ne dokülen Büyükkaraçay Nehri bu mahalleden geçmektedir ve etrafındaki tarım arazilerinin sulanması açısından çok büyük önem teşkil etmektedir. Büyükkaraçay Nehri uzerindeki sulama-icme suyu barajı projesi 2009 yılında başlamış olup halen devam etmektedir. Bazılarına göre "doğa kıyımı" bazılarına göre de "zaruri ihtiyac" olarak değerlendirilen barajla ilgili tartışmalar bölgede önemli bir gündem maddesi olmayı sürdürüyor[kaynak belirtilmeli].
Mahallede ilköğretim okulu vardır; ama faal taşımalı eğitim yapılmıyor. Mahallenin içme suyu şebekesi ve kanalizasyon şebekesi vardır. PTT şubesi yoktur; ama PTT acentesi vardır. Sağlık ocağı vardır; ama sağlık evi yoktur. Mahalleye ayrıca ulaşımı sağlayan yol asfalt olup, mahallede elektrik ve sabit telefon vardır.

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.