Samandağ Kuşalanı Köyü

Samandağ Kuşalanı Köyü

Kuşalanı Köyü haberleri, Samandağ Kuşalanı köyü güncel son dakika gelişmeleri, Kuşalanı köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Hatay Köyleri Arasında yer alan Kuşalanı köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Samandağ Kuşalanı köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Kuşalanı köyü son dakika gelişmeleri, Kuşalanı köyüne özgü yemekler, Samandağ Kuşalanı köyünün tarihi, Kuşalanı köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Kuşalanı köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Kuşalanı, Hatay ilinin Samandağ ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz Kuşalanı bölgesi bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Kuşalanı köyü resimleri ve Kuşalanı köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Samandağ Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Kuşalanı bölgesi yöresine özgü haber kanalı var mı? Samandağ Hatay Arası Kaç Km? Samandağ Hava Durumu? Samandağ Köyleri ve Hatay Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesini demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Hataylı iseniz Hatay Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Hataylı Ünlüler arasında Samandağ Kuşalanı Köyünde doğan biri var mı? Samandağ Doğumlu Ünlüler Kimler?

Kuşalanı mahallesi Hatay ilinin Samandağ ilçesine bağlı olan mahalledir.Beldenin nüfusu 31.12.2008 itibarıyla 2851 erkek, 2693 kadın olmak üzere 5544'tür. Son 23 yılda belde nüfusunda yaklaşık olarak %81 oranında bir artış mevcuttur. Yıllık ortalama nüfus artışı %2,61'dir.
Kuşalanı beldesi 1994 yılında belde olmuştur. Samandağ Ovası içerisinde ilçe merkezini Antakya'ya bağlayan ana yol üzerinde kurulmuştur. Ana yol beldeyi ortadan bölerek iki kısma ayırmıştır. Yerleşim bu yolun her iki yakasında da mevcuttur. Samandağ ilçe merkezine 2,5 km uzaklıkta olup il merkezi Antakya'ya 20 km uzaklıktadır. Kuşalanı eski bir yerleşim yeridir. Daha önceki adı Mutayran olarak bilinir.
Kuşalanı'nda belediye teşkilatı ilk kez 1994 yılında soner dobric tarafından kurulmuştur.Belediyede 3 memur ve 8 geçici işçi olmak üzere 11 kişi çalışmaktadır. Belediye hizmet binası mevcuttur.
Belediye araçları; 1 adet kazıcı-yükleyici (tahiş), 2 adet damperli kamyon, 1 adet 3 tonluk su tankeri, 1 adet römorklu traktör, 1 adet binek otomobil, 1 adet başkanın resmi aracı bulunmaktadır. Yılda bir defaya mahsus olmak üzere emlak ve çevre temizlik vergisi, iki ayda bir su faturaları belediyeye halktan gelir sağlıyor.
Beldede Atatürk Mahallesi ve Cumhuriyet Mahallesi olmak üzere iki tane mahalle mevcuttur. Atatürk Mahallesine bağlı 3 cadde ve 21 sokak, Cumhuriyet Mahallesine bağlı 3 cadde ve 16 sokak bulunmaktadır.
Beldede bir ilköğretim okulu mevcuttur. Okul 1952 yılında kurulmuş, 2007 yılında açılan yeni hizmet binası ile birlikte toplam iki binadan oluşmaktadır. Yaklaşık 1200 öğrenci okulda öğrenim görmektedir.

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.