Samandağ Mızraklı Köyü

Samandağ Mızraklı Köyü

Mızraklı Köyü haberleri, Samandağ Mızraklı köyü güncel son dakika gelişmeleri, Mızraklı köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Hatay Köyleri Arasında yer alan Mızraklı köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Samandağ Mızraklı köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Mızraklı köyü son dakika gelişmeleri, Mızraklı köyüne özgü yemekler, Samandağ Mızraklı köyünün tarihi, Mızraklı köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Mızraklı köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Mızraklı, Hatay ilinin Samandağ ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz Mızraklı bölgesi bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Mızraklı köyü resimleri ve Mızraklı köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Samandağ Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Mızraklı bölgesi yöresine özgü haber kanalı var mı? Samandağ Hatay Arası Kaç Km? Samandağ Hava Durumu? Samandağ Köyleri ve Hatay Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesini demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Hataylı iseniz Hatay Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Hataylı Ünlüler arasında Samandağ Mızraklı Köyünde doğan biri var mı? Samandağ Doğumlu Ünlüler Kimler?

Mızraklı mahallesi Hatay ilinin Samandağ ilçesine bağlı olan mahalledir.Beldenin adı;Arapça Mışraki isminin Türkçeye çevrilmiş halidir.Belde halkı çok çalışkandır. Eren Aslan isimli yüce insan bu beldede 2 Nisan 1996 tarihinde doğmuştur.
Beldenin düğünleri , kına gecesi ve düğün gecesi olmak üzere iki gece sürmektedir.Genelde Antakya yöresine ait yemeklerle benzerlik gösterir.Tepsi kebabı,kâğıt kebabı,içli köfte,biberli bilinen yemekleri arasındadır.
Antakya merkez ilçeye 22 km , Samandağ ilçesine 5 km uzaklıktadır.Himles fıstga kuveyhed camuzi çiftlik gibi merkezleri bulunur.
Beldenin iklimi, Akdeniz iklimi etki alanı içerisindedir.Belde ekonomisi tarım ve az da olsa hayvancılığa dayalıdır.Yeni neslin çoğu üniversite mezunu olan beldede yerleşik halkın çoğunluğu yurtdışında çalışmakta veya ağırlıklı olarak otobüs olmak üzere şöförlük yaparak gelirlerini sağlamaktadır
Belde statüsüne geçtiğinden itibaren belediye başkanlığı görevini sırasıyla; Süleyman Şahin, Naim Camuz ve son olarak Mahmut Yüksek sürdürmekteydi.2014 yılında feshedilen belediye mahalle olmuştur. Muhtar Semih Bal'dır
Beldede, ilköğretim okulu vardır . Mahallenin içme suyu şebekesi vardır. PTT şubesi vardır ancak PTT acentesi yoktur. Sağlık ocağı vardır. Mahalleye ayrıca ulaşımı sağlayan yol kaplama olup mahallede elektrik(ama sürekli kesiliyor)ve sabit telefon vardır.

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
0
1
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum