Saraydüzü Çalpınar Köyü

Saraydüzü Çalpınar Köyü

Çalpınar köyü haberleri, köyün güncel son dakika gelişmeleri, Çalpınar köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Sinop köyleri arasında yer alan Çalpınar köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Saraydüzü Çalpınar köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Çalpınar köyü son dakika gelişmeleri, Çalpınar köyüne özgü yemekler, Saraydüzü Çalpınar köyünün tarihi, Çalpınar köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Çalpınar köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Köyün adının nereden geldiği ve geçmişi hakkında kesin bir bilgi olmamasına rağmen, köyün hâlen yerleşik halkının çoğunluğunun oluşturduğu Kör Yusuf Oğulları sülalesinden ilham aldığı rivayet edilir. Kör Yusuf Oğullarının hâlen kullandıkları soyadı olan Çalcı'nın buradan geldiği bilinmektedir.

Sinop iline 137 km, Saraydüzü ilçesine 21 km uzaklıktadır.

Çalpınar, Sinop ilinin Saraydüzü ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz Karadeniz bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Çalpınar Köyü Resimleri ve Çalpınar köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Saraydüzü Haberleri ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Karadeniz yöresine özgü haber kanalı var mı? Saraydüzü Sinop Arası Kaç Km? Saraydüzü Hava Durumu? Sinop Köyleri ve Saraydüzü Köylerini merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir. 

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Sinoplu iseniz Sinop Doğumlu Ünlülere göz atmak yararınıza olacaktır. Sinoplu Ünlüler arasında Saraydüzü Çalpınar Köyünde doğan biri var mı? Saraydüzü Doğumlu Ünlüler Kimler?

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.