Saraydüzü Çorman Köyü

Saraydüzü Çorman Köyü

Çorman köyü haberleri, köyün güncel son dakika gelişmeleri, Çorman köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Sinop köyleri arasında yer alan Çorman köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Saraydüzü Çorman köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Çorman köyü son dakika gelişmeleri, Çorman köyüne özgü yemekler, Saraydüzü Çorman köyünün tarihi, Çorman köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Çorman köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Sinop iline 117, Saraydüzü ilçesine 1,5 km uzaklıktadır.

Çorman köyü Söğütlü nahiyesine bağlı bir köylerden idi. 1450'li yıllarda Candaroğulları Süleyman zamanındaki savaştan sonra Osmanlı hakimiyetine geçmiştir. Bu tarihte 6. hane Osmanlı'ya öşür vergisi adı altında vergi ödüyormuş.

Köy ahalisi daha önceleri göçebe hayatı yaşayan Türkmen Yörüğü topluluğundandır ve 700-800 yıldır bu köydedir. Osmanlı kayıtlarında ormancılık ve çeltik ile uğraştıkları tespit edilmiştir.

Çorman, Sinop ilinin Saraydüzü ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz Karadeniz bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Çorman Köyü Resimleri ve Çorman köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Saraydüzü Haberleri ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Karadeniz yöresine özgü haber kanalı var mı? Saraydüzü Sinop Arası Kaç Km? Saraydüzü Hava Durumu? Sinop Köyleri ve Saraydüzü Köylerini merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir. 

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Sinoplu iseniz Sinop Doğumlu Ünlülere göz atmak yararınıza olacaktır. Sinoplu Ünlüler arasında Saraydüzü Çorman Köyünde doğan biri var mı? Saraydüzü Doğumlu Ünlüler Kimler?

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
1
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.