Saraydüzü Yaylacılı Köyü

Saraydüzü Yaylacılı Köyü

Yaylacılı köyü haberleri, köyün güncel son dakika gelişmeleri, Yaylacılı köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Sinop köyleri arasında yer alan Yaylacılı köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Saraydüzü Yaylacılı köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Yaylacılı köyü son dakika gelişmeleri, Yaylacılı köyüne özgü yemekler, Saraydüzü Yaylacılı köyünün tarihi, Yaylacılı köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Yaylacılı köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Dar Kızılırmak vadisinin genişçe bir kısmının kuzey kenarında idi. Aralık 2011 sonu ve Ocak 2012 başı gibi Boyabat Barajının doldurulması sırasında köy sular altında kaldı

Köylüler istimlak sonucu değişik yerlere taşındılar.

Köy çok uzun zaman öncelerine dayanır ama tam ne zaman kurulduğu bilinmez.

Köyün olduğu bölgede eski çağlardan günümüze, insanlar yaşamış ve iz bırakmışlardır. En az bir (açılmış) mezar höyüğü, höyük içinde kapağı hazine avcılarınca delinmiş bir taş lahit, yerleşime uygun (baca delikli) bir mağara, kayada oyma arılıklar, ve yağmurdan korunmaya uygun bir kazma kaya oyuğu vardır.

Köyün kuruluşu hakkında köylülerce anlatılagelen bir hikâye de vardır.Bir zamanlar kabile reisinin iki oğlundan Ak Bey kendi ailesiyle yakındaki Akbelen köyüne konaklanmış, Yayla Bey ise Yaylacılı'ya yerleşmiş. bu yüzden iki köyün adları böyle denilegelmiş. Bu iki köyün yazlıkları yanyana ve köyden yürüyerek 6 saatlik uzaklıkta kuzey batı yönünde, Çorum ili sınırları içindeki dağlardadır.

Çanakkale savaşına Yaylacılı köyünden gidip şehit olmuş kişilerin kayıtlarına rastlanır.

Sinop iline 131 km, Boyabat'a 35, Kargı'ya 40, Saraydüzü ilçesine 15 km uzaklıktadır.

Yaylacılı, Sinop ilinin Saraydüzü ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz Karadeniz bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Yaylacılı Köyü Resimleri ve Yaylacılı köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Saraydüzü Haberleri ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Karadeniz yöresine özgü haber kanalı var mı? Saraydüzü Sinop Arası Kaç Km? Saraydüzü Hava Durumu? Sinop Köyleri ve Saraydüzü Köylerini merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir. 

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Sinoplu iseniz Sinop Doğumlu Ünlülere göz atmak yararınıza olacaktır. Sinoplu Ünlüler arasında Saraydüzü Yaylacılı Köyünde doğan biri var mı? Saraydüzü Doğumlu Ünlüler Kimler?

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.