Saraydüzü Zaimköy

Saraydüzü Zaimköy

Zaimköy köyü haberleri, köyün güncel son dakika gelişmeleri, Zaimköy köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Sinop köyleri arasında yer alan Zaimköy köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Saraydüzü Zaimköy köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Zaimköy köyü son dakika gelişmeleri, Zaimköy köyüne özgü yemekler, Saraydüzü Zaimköy köyünün tarihi, Zaimköy köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Zaimköy köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Sinop İli Saraydüzü İlçesine bağlıdır. Daha önceden Boyabat a bağlı olan bu köy Saraydüzü nün ilçe olmasından sonra buraya bağlanmıştır. Zaim Köyü 4 Mahalleden oluşmaktadır. Tarihi MÖ 600 lü yıllara kadar dayanmaktadır. Zaim Köyünü kimin kurduğu tam olarak bilinemese de zamanın ünlü eşkıyalarından Karamanoğlu nun bu bölgeyi mesken tuttuğu ve Zalim Köy olan isminin zamanla Zaim köye dönüştüğü rivayet edilmektedir. Mahalleleri Zaim Köyü, Bürüm, Yonca ve kozluca Köyleridir. Bürüm mahallesini kara baco diye birinin kurduğu rivayet edilir. 4 mahalleden oluşan Zaim Köyünün içinde en kalabalığı yonca mahallesidir. Muhtarlık gozluca mahallesindedir. Tamamen bir dağ köyü olup doğa ve manzaranın bir arada olduğu Kara denizin eşsiz ve nadir köylerinden bir tanesidir. Yonca mahallesinin üst tarafında tarihi mezarlıklar vardır. 2000 li yıllardan önce büyük şehirlere çok fazla göç veren bu köyde yerli hane sayısı oldukça düşmüştür. 2000 li yıllardan sonra ise geriye göç başlamış ve köy nüfusu giderek çoğalmıştır. 2008 öncesinde dağ köyü olan burası 2008 den sonra kadastro geçmesi ile tapularına kavuşmuş ve bu tarihten itibaren hane sayıları ciddi derecede artmıştır. Muhtarlık sistemi olan burada köy muhtarı hangi mahalleden ise muhtarlık o mahalleye geçmektedir. Tarihi mezarlıklar ve höyükler sebebi ile zaman zaman define arayıcılarının uğrak yerleri arasında yer almıştır.

Sinop iline 130 km, Saraydüzü ilçesine 14 km uzaklıktadır.

Zaimköy, Sinop ilinin Saraydüzü ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz Karadeniz bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Zaimköy Köyü Resimleri ve Zaimköy köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Saraydüzü Haberleri ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Karadeniz yöresine özgü haber kanalı var mı? Saraydüzü Sinop Arası Kaç Km? Saraydüzü Hava Durumu? Sinop Köyleri ve Saraydüzü Köylerini merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir. 

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Sinoplu iseniz Sinop Doğumlu Ünlülere göz atmak yararınıza olacaktır. Sinoplu Ünlüler arasında Saraydüzü Zaimköy Köyünde doğan biri var mı? Saraydüzü Doğumlu Ünlüler Kimler?

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.