Saraykent Başpınar Köyü

Saraykent Başpınar Köyü

Başpınar köyü haberleri, köyün güncel son dakika gelişmeleri, Başpınar köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Yozgat köyleri arasında yer alan Başpınar köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Saraykent Başpınar köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Başpınar köyü son dakika gelişmeleri, Başpınar köyüne özgü yemekler, Saraykent Başpınar köyünün tarihi, Başpınar köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Başpınar köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Köy 93 harbi diye bilinen osmanlı-rus savaşları sırasında erzurum-kars bölgesinden göçen dedelerimiz tarafından köyün şimdiki yerine kurulmuştur. çevre köylüler tarafından köy halkına macir (muhacir, göç eden) denilmektedir. köyün eski ismi parmaksız kaçağıdır daha sonraları köyde pınar çok olduğu için başpınar ismini almıştır. köye kısmende olsa erzurum-kars yöresinin kültürü yansımıştır. tandırlarda erzurum yöresiyle ün yapmış lavaş ekmek yapılmaktadır. köyün yemekleri hıngel erişte madımak arabaşı bulgur pilavıdır son yıllarda ise kış aylarında özellikle de köy odasında urfa yöresinin meşhur çiğ köftesi yapılmaya başlanmıştır...

Yozgat iline 80 km, Saraykent ilçesine 10 km, yozgat-sivas E88 karayoluna 1 km uzaklıktadır. çevresinde ozan kasabası, karapınar, abdurrahmalı, parmaksız köyleri bulunmaktadır.

köyün nüfusu maalesef diğer anadolu köylerinde de olduğu gibi Ankara,Sorgun,Fransa,Almanya,Avusturya gibi yerlere olan göçler sonucu zamanla azalmıştır...

Başpınar, Yozgat ilinin Saraykent ilçesine bağlı bir köyüdür. Yolunuz İç Anadolu bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Başpınar Köyü Resimleri ve Başpınar köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Saraykent Haberleri ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Yozgat yöresine özgü haber kanalı var mı? Saraykent Yozgat Arası Kaç Km? Saraykent Hava Durumu? Yozgat Köyleri ve Saraykent Köylerini merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir. 

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Yozgatlı iseniz Yozgat Doğumlu Ünlülere göz atmak yararınıza olacaktır. Yozgatlı Ünlüler arasında Saraykent Başpınar Köyünde doğan biri var mı? Saraykent Doğumlu Ünlüler Kimler?

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.