Saraykent İzibüyük Köyü

Saraykent İzibüyük Köyü

İzibüyük köyü haberleri, köyün güncel son dakika gelişmeleri, İzibüyük köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Yozgat köyleri arasında yer alan İzibüyük köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Saraykent İzibüyük köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, İzibüyük köyü son dakika gelişmeleri, İzibüyük köyüne özgü yemekler, Saraykent İzibüyük köyünün tarihi, İzibüyük köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, İzibüyük köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

İzibüyük Köyü'nün tarihi çok uzun geçmişlere dayanmaktadır. Köyün eski yerleşim yeri şimdiki kurulmuş olan yerin doğusunda yer alan Eski Köy mevkiinde bulunmaktaymış. O zamanlarda su çok uzakta olduğu için şimdiki yere kurulmuş. Köy, geçmiş zamanlarda yağmurlu bir havada köyün içinden geçen bir adamin ayak izinin normalinden büyük olmasından dolayı bu ismi almıştır. Köyün önceki ismi hakkında bir bilgi yoktur. Köyde bulunun gayrimüslim mezarlığından da anlaşıldığı gibi çok eski bir tarihi vardır ve tam olarak bilinmemektedir. Köyde kardeşlik çok ön plandadir ve köy, hiçbir ırk ayrımı olmayan dost canlısı insanlarin yasadığı tipik bir Anadolu köyüdür. Köyler içerisinde düz ve güzel bir arazide kurulmuş olup çevresinede en büyük tarım alanı ve ormanlık alanına sahip köylerden biridir. Özellikle gizemli tarihi ve temiz havasıyla kır gezilerine elverişli olmakta beraber tertemiz ve sağlıklı orman havası vardır. Köy halkı göç ederken yurt içinde özellikle Ankara, İzmir, Bursa'yı yurt dışında Avusturya'yı tercih etmiştir.

Kış günlerinin vazgeçilmez yemeği keklik etiyle yapılan arapaşdır. İzibüyük köy halkı gelenek ve göreneklerine sahip çıkan bir kişilik sahipleridir. Bunu düğünlerde, bayramlarda ve özel günlerde görmek mümkündür. Bunun yanı sıra gelenek haline gelmiş düğünler 3 gün sürer ve düğün boyunca misafirlere yemek verilir. Yemekler kırmızı et ve bulgurdan yapılan sulu köfte; tarhana, arabaşı çorbaları ve diğer türlü yemkeleri ile zengin bir mutfağa sahiptir.

Köy; Yozgat iline 87, Saraykent ilçesine 26 km uzaklıktadır.

İzibüyük, Yozgat ilinin Saraykent ilçesine bağlı bir köyüdür. Yolunuz İç Anadolu bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız İzibüyük Köyü Resimleri ve İzibüyük köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Saraykent Haberleri ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Yozgat yöresine özgü haber kanalı var mı? Saraykent Yozgat Arası Kaç Km? Saraykent Hava Durumu? Yozgat Köyleri ve Saraykent Köylerini merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir. 

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Yozgatlı iseniz Yozgat Doğumlu Ünlülere göz atmak yararınıza olacaktır. Yozgatlı Ünlüler arasında Saraykent İzibüyük Köyünde doğan biri var mı? Saraykent Doğumlu Ünlüler Kimler?

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.