Sarayönü Ertuğrul Köyü

Sarayönü Ertuğrul Köyü

Ertuğrul, Ertuğrul köyü haberleri, Sarayönü Ertuğrul köyü güncel son dakika gelişmeleri, köy ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Konya köyleri arasında yer alan Ertuğrul köyü düğünleri, köyde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Sarayönü Ertuğrul köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Ertuğrul köyü son dakika gelişmeleri, köye özgü yemekler, Ertuğrul köyünün tarihi, Ertuğrul köyü haberleri,  tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Konya ilinin Sarayönü ilçesine bağlı bir mahalledir.Ladik Kasabası yakınlarında şimdiki Afyon yolu üzerinde bulunan bu mevki 19.yy sonlarına kadar bir yerleşim biri değildi. Halen kısmi olarak varlığını devam ettiren bir su kayağı bu alanda bataklığa benzer bir alan oluşturmuştu. Çevre halkı tarafından bu mevkiye halende Çürüksu denmektedir.Rusların Kafkaslara yerleşme planı gereği buradaki halk (bazı kaynaklara 1 milyon 500 bine yakın insan) göçe zorlanmıştır. Yörede yaşayan insanlar bu göç dalgasının sonucunda 1891 yılında Anadolu'ya gelmişler, ilk etapta Ladik Kasabasında 2 yıl kadar kaldıktan sonra devlet tarafından Çürüksu mevkine yaptırılan evlere yerleştirilmiştir. Bu köyün adı daha sonraları Ertuğrul olarak değiştirilmiştir. Köye 1974 elektrik , 1977 telefon gelmiş. Köyün okulu 1960 açılmıştır.

Köy Konya - Afyon Karayolu 44.km de bulunmaktadır. Köy kara yolundan, Kurşunlu kasabasına 4 km, Ladik Kasabasına 4 km uzaklıktadır. Sarayönü İlçesine uzaklığı ise 11 km.dir. Bu mesafeye kuş uçuşu çok daha azdır.

Çerkes olarak adlandırılan köy insanı oldukça sıcak kanlı ve misafirperverdir. Çerkeslere özgü adet ve gelenekleri halen sürdürmeye çalışmaktadır. Köy insanı temel geçim kaynağı tarım ve hayvancılıktır. Köy içinde bulunan 2 adet benzinlik ve Angora tavşan çiftliği bulunmaktadır. Ladik Kasabasın yakın olması nedeni ile günlük temel ihtiyaçlar Ekmek , Sebze bu kasabadan sağlanmaktadır. Konya iline giden Ladik , Sarayönü , Kadınhanı v.s minibüsleri köy içinden geçtiğinden ulaşım acısından problem olmamaktadır. Ülke ekonomik şartları özellikle genç nüfusu yeni iş alanları aramaya yönlendirmiş 1980 yıllarında başlayan göç dalgası köyün nüfusun hızla azalmasına neden olmuştur. Şu an Ertuğrul köyü insanı büyük çoğu Konya il merkezinde ve ülkemizin çeşitli yerlerinde dağılmış durumdadır. Köy insanı Öğretmen ve Eğitime çok değer vermekte Ülkemizin çeşitli yerlerinde Kamu Sektörünün çeşitli kadrolarında memur olarak çalışan yüzlerce köy insanına rastlamak mümkündür. 1980 hızlanarak artan göçler nedeni ile köyde bulunan İlkokul 1990 yılında kapanmıştır. Halen köyde bulunan 15 kadar öğrenci Sarayönü ilçesine taşınarak eğitim almaktadır. 2007 Nüfus sayımı sonucuna göre Ertuğrul Köyünde 152 kişi yaşamaktadır.

Ertuğrul, Konya ilinin Sarayönü ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz İç Anadolu bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Ertuğrul Köyü Resimleri ve Ertuğrul köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Sarayönü Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. İç Anadolu yöresine özgü haber kanalı var mı? Sarayönü Konya Arası Kaç Km? Sarayönü Hava Durumu? Konya Köyleri ve Sarayönü Köylerini merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Konyalı iseniz Konya Doğumlu Ünlülere göz atmak yararınıza olacaktır. Konyalı Ünlüler arasında Sarayönü Ertuğrul Köyünde doğan biri var mı? Sarayönü Doğumlu Ünlüler Kimler?

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.