Sarayönü Kadıoğlu Köyü

Sarayönü Kadıoğlu Köyü

Kadıoğlu, Kadıoğlu köyü haberleri, Sarayönü Kadıoğlu köyü güncel son dakika gelişmeleri, köy ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Konya köyleri arasında yer alan Kadıoğlu köyü düğünleri, köyde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Sarayönü Kadıoğlu köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Kadıoğlu köyü son dakika gelişmeleri, köye özgü yemekler, Kadıoğlu köyünün tarihi, Kadıoğlu köyü haberleri,  tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Konya ilinin Sarayönü ilçesine bağlı bir mahalledir. Kuzeyinde Beyliova, Zaferiye, güneyinde Kuyulusebil, batısında Boyalı, Karabıyık ve Kuzeydoğusunda Böğrüdelik köyleri vardır.1927'de Akşehir'e bağlı Hatırlı Köyü, Cihanbeyli adı altında olan kaza sonrası kasaba Cihanbeyli'ne bağlandı. 1928 ‘de Cihanbeyli Kazası şimdiki Cihanbeyli’ne bağlı, Böğrüdelik köyüne taşındı 1929 Cihanbeyli inevi adı altında köye Cihanbeyli’ne taşınmış oldu. Cumhuriyet arşivinde tespit edilen belgelere göre kadıoğlu ve civar köylerin arasında sınır, otlak ve su sorunları, ulaşımdan kaynaklanan sıkıntılar, ticareti ve kültürel ilişkiler ağırlıklı olmak üzere bazı köylerin farklı ilçelere bağlanması kararlaştırılmıştır. Bu köylerden biri olan Kadıoğlu Köyü 8 Nisan 1977'de Sarayönü İlçesi merkez bucağına bağlanmıştır. 

Kadıoğlu ve civarı 1907 ‘lerde bir yayla durumundayken genellikle koyunculuk ve hayvancılık yapılırdı. Rivayete göre o dönemde köyden geçen Akşehir kadısının oğlu bir kar fırtınasına tutulur ve köyün içindeki mevcut olan su kuyusuna düşerek ölür. Bu olaydan sonra çevrede kadının oğlu öldüğü yer diyerek alınır ve bugün bu vesile ile Kadı oğlu isim alır.

Threpsas terimi evinde köle olarak doğan bir çocuğu yetiştirene, bebekken terkedilen bir kişiyi himayesine alıp büyütene veya bir işi veya beceriyi öğrenmesi için kendisine verilen özgür doğmuş çocukları yetiştiren meslek sahibi kişilere verilen bir addır (Webb 2008: 47). Sarayönü ve çevresinde bu terimin geçtiği 5 adet yazıt bulunmuştur.Bunlar Hacılar’da iki adet olmak üzere, Koçaş, Sinanlı ve Kadıoğlu’nda bulunmuştur (MAMA VII: 60, 61, 170, 342, 387). [1]

Syntrophos, threptos gibi eve alınmış bir köle çocukla süt veya üvey erkek kardeş olan çocuklara denmektedir (Gordon ve Reynolds 2003: 274). Kadıoğlu’nda böyle bir kişiden bahseden yazıt bulunmuştur.

İl merkezine 110 km ilçe merkezine ise 60 km uzaklıktadır.Kadıoğlu kasabasına yaklaşık 5 km uzaklığında "lek" adı altında Roma döneminden kalma tarihi bir lek şehri vardır. Faal olarak muhtelif çapta iki adet mağara bulunur. Ayrıca bu bölgede ağaçlıklı bir de mesire yeri bulunmaktadır.

Kadıoğlu, Konya ilinin Sarayönü ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz İç Anadolu bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Kadıoğlu Köyü Resimleri ve Kadıoğlu köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Sarayönü Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. İç Anadolu yöresine özgü haber kanalı var mı? Sarayönü Konya Arası Kaç Km? Sarayönü Hava Durumu? Konya Köyleri ve Sarayönü Köylerini merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Konyalı iseniz Konya Doğumlu Ünlülere göz atmak yararınıza olacaktır. Konyalı Ünlüler arasında Sarayönü Kadıoğlu Köyünde doğan biri var mı? Sarayönü Doğumlu Ünlüler Kimler?

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.