Sarıcakaya Beyköy Köyü

Sarıcakaya Beyköy Köyü

Beyköy Köyü Haberleri, Sarıcakaya Beyköy Köyü Güncel Son Dakika Gelişmeleri, Beyköy Köyü İle İlgili Tüm Video, Fotoğraf Ve Haberler, Eskişehir Köyleri Arasında Yer Alan Beyköy Köyünde Vefat Edenler, Köyün Eski Adı Haberimizde.

Sarıcakaya Beyköy köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Beyköy köyü son dakika gelişmeleri, Beyköy köyüne özgü yemekler, Sarıcakaya Beyköyköyünün tarihi, Beyköy köyü nerede, İnönügi il ve ilçeye bağlı, Beyköy köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Beyköy, Eskişehir ilinin Sarıcakaya ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz iç anadolu bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Beyköy Köyü Resimleri ve Beyköy köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Sarıcakaya Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar İnönügileridir. iç anadolu yöresine özgü haber kanalı var mı? Sarıcakaya Eskişehir Arası Kaç Km? Sarıcakaya Hava Durumu? Eskişehir Köyleri ve Sarıcakaya Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesini demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Eskişehirli iseniz Eskişehir Doğumlu Ünlüler e göz atmak yararınıza olacaktır. Eskişehirli Ünlüler arasında Sarıcakaya Beyköy Köyünde doğan biri var mı? Sarıcakaya Doğumlu Ünlüler Kimler?

Beyköy, Eskişehir ilinin Sarıcakaya ilçesine bağlı bir mahalledir.

Eski bir Roma mahallesidir. Mahallenin kurulduğu yerler dikkatli gezildiğinde Roma hamamının, Roma çeşmesinin, Roma mezarlıklarının olduğu görülür. Hristiyanlıktan sonra Roma mahallesi olan Beyköy, Rumların gelmesiyle Hristiyanlaşmış ve Türklerin Anadolu'ya gelmesine kadar da Rum mahallesi olarak kalmıştır. Türklerin bu eski Roma mahallesine yerleşmesinin sebebi ise verimli topraklara ve Sakarya Nehri'ne sahip olmasıdır. Mahallenin ismi ise Osmanlı döneminde mahallenin yerleşiminin 2 kısımdan oluşması ve bu kısımların 2 farklı Bey tarafından yönetilmesinden gelmiştir. Bu iki bey arasındaki çatışmalar caminin yakılmasına kadar ilerlemiş ve beylerin ölümleri ile bu zıtlaşma sona ermiştir. Mahallenin adı Beyköy olarak bu zamana kadar gelmiştir.

Mahallenin çok eski bir tarihi vardır. Mahallede halen sadece Beyköy'e özgü adetler sürdürülmektedir. Bunun en iyi örneği bayramların kutlanış adetidir.

Bayram namazından sonra herkes caminin önünde yaşa göre sıraya geçerler ve mahallenin bütün erkekleri herkesle tek tek bayramlaşır. Daha sonra ölüleri anmak için mezarlığa gidilir. Mezarlıkta önce imam dua eder. Daha sonra mahallenin küçük çocukları sıraya geçer ve büyükler çocuklara şeker dağıtır. Şeker dağıtımı bittikten sonra ölülere dua edilip mezarlıktan ayrılır.

Ayrıca Hıdrellez de köy sakinleri yağmur duasına çıkar, mahallede bulunan yatır dedeleri ziyaret ederek dua ederler.Eskişehir iline 65 km, Sarıcakaya ilçesine 15 km uzaklıktadır.Mahallede mikroklima tipi iklim görülür. Bunu Sündiken Dağları'nın kuzeyinde kalmasına, vadi yerleşiminde olmasına, Sakarya Nehri'nin buradan akmasına bağlayabiliriz. Kışlar genelde ılık ve yağmur yağışlı geçmektedir.

Mahallenin ekonomisi tarıma dayalıdır.Mahallede pek çok sebze ve meyve yetiştirilmektedir.Bunların başında; domates, salatalık, marul, enginar, zeytin, nar, elma, armut, Antep fıstığı, ceviz, badem, brokoli, Brüksel lahanası gelmektedir.Mahallede bulunan sebze hali sayesinde mahallede yetiştirilen sebze ve meyvelerin satımı gerçekleştirilmektedir.

Mahallede "taşımalı eğitim" uygulanmaktadır. Köyü ilçe ve diğer köylere bağlayan yol Mucur'dur. Mahallenin PTT acentesi vardır. Kanalizasyon altyapısı yapılmıştır. İçme suyu şebekesi bulunmaktadır.Eskişehir Otobüs Terminali'nin ilçe ve köy taşımacılığı yapılan kısmından günün belirli saatlerinde köye yolcu taşınmaktadır. Eskişehir'den köye otomobille ulaşım ise yaklaşık 1 saatte yapılmaktadır.

 

 

 

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
1
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.