Sarıcakaya Düzköy  Köyü

Sarıcakaya Düzköy Köyü

Düzköy Köyü Haberleri, Sarıcakaya Düzköy Köyü Güncel Son Dakika Gelişmeleri, Düzköy Köyü İle İlgili Tüm Video, Fotoğraf Ve Haberler, Eskişehir Köyleri Arasında Yer Alan Düzköy Köyünde Vefat Edenler, Köyün Eski Adı Haberimizde.

Sarıcakaya Düzköy köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Düzköy köyü son dakika gelişmeleri, Düzköy köyüne özgü yemekler, Sarıcakaya Düzköyköyünün tarihi, Düzköy köyü nerede, İnönügi il ve ilçeye bağlı, Düzköy köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Düzköy, Eskişehir ilinin Sarıcakaya ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz iç anadolu bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Düzköy Köyü Resimleri ve Düzköy köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Sarıcakaya Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar İnönügileridir. iç anadolu yöresine özgü haber kanalı var mı? Sarıcakaya Eskişehir Arası Kaç Km? Sarıcakaya Hava Durumu? Eskişehir Köyleri ve Sarıcakaya Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesini demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Eskişehirli iseniz Eskişehir Doğumlu Ünlüler e göz atmak yararınıza olacaktır. Eskişehirli Ünlüler arasında Sarıcakaya Düzköy Köyünde doğan biri var mı? Sarıcakaya Doğumlu Ünlüler Kimler?

Düzköy, Eskişehir ilinin Sarıcakaya ilçesine bağlı bir mahalledir.

Mahallenin ilk yerleşim yeri Bolu-Göynük'e ulaşım olarak kesişen bir noktada iken o tarihlerde mahallede baş gösteren salgın bir hastalık nedeniyle bugünkü yerine yerleşilmiştir.İlk yerleşilen yerin adının Çaldı olduğu ve bu yerleşim yerinin Bolu-Göynük'e bağlı bir çiftlik olduğu bilinmektedir.Daha öncesi incelendiğinde Frigler'in ve Bizans'ın da bu topraklarda hüküm sürdüğüne dair bazı kalıntılara rastlanmaktadır.Anadolu göçleri ile buranın Türkleşmeye başladığı bilinmektedir.

Eskişehir iline 70 km, Sarıcakaya ilçesine 23 km uzaklıktadır.Mahallenin iklimi, karasal iklim etki alanı içerisindedir.Mahallenin ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır. Seracılık çoğunlukta yapılmaktadır.

Mahallede, ilköğretim okulu vardır ancak ortaöğretim olmadığından taşımalı eğitimden yararlanılmaktadır. Mahallenin içme suyu şebekesi yoktur ancak kanalizasyon şebekesi vardır. PTT şubesi yoktur ancak PTT acentesi vardır. Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur. Mahalleye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup mahallede elektrik ve sabit telefon vardır. 2019 yılında telefon şebekesi düzeltilmiştir.

 
 

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.