Sarıcakaya Kapıkaya Köyü

Sarıcakaya Kapıkaya Köyü

Kapıkaya Köyü Haberleri, Sarıcakaya Kapıkaya Köyü Güncel Son Dakika Gelişmeleri, Kapıkaya Köyü İle İlgili Tüm Video, Fotoğraf Ve Haberler, Eskişehir Köyleri Arasında Yer Alan Kapıkaya Köyünde Vefat Edenler, Köyün Eski Adı Haberimizde.

Sarıcakaya Kapıkaya köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Kapıkaya köyü son dakika gelişmeleri, Kapıkaya köyüne özgü yemekler, Sarıcakaya Kapıkayaköyünün tarihi, Kapıkaya köyü nerede, İnönügi il ve ilçeye bağlı, Kapıkaya köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Kapıkaya, Eskişehir ilinin Sarıcakaya ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz iç anadolu bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Kapıkaya Köyü Resimleri ve Kapıkaya köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Sarıcakaya Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar İnönügileridir. iç anadolu yöresine özgü haber kanalı var mı? Sarıcakaya Eskişehir Arası Kaç Km? Sarıcakaya Hava Durumu? Eskişehir Köyleri ve Sarıcakaya Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesini demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Eskişehirli iseniz Eskişehir Doğumlu Ünlüler e göz atmak yararınıza olacaktır. Eskişehirli Ünlüler arasında Sarıcakaya Kapıkaya Köyünde doğan biri var mı? Sarıcakaya Doğumlu Ünlüler Kimler?

Kapıkaya, Eskişehir ilinin Sarıcakaya ilçesine bağlı bir mahalledir.

Mahallenin kuzey kısmında bulunan iki kayanın karşı karşıya bakan kısımlarının doğal bir geçiş kapısı görüntüsünde olması nedeniyle mahallenin adı KAPIKAYA olarak adlandırılmıştır.Resmi kayıtlarda ise mahallenin ismi KAPUKAYA olarak geçmektedir.

Anadolu insanı kültürünü yaşayan misafirperver ve yardımsever bir halka sahiptir.Sakarı Deresi diye tabir edilen bu bölgenin en sıcakkanlı halkına sahip bir mahallesidir.Halkının büyük çoğunluğu birbirlerine akraba olmaktadır.Düğünleri ve eğlenceleri çok renkli geçmektedir.

Eskişehir iline 56 Km.,Sarıcakaya ilçesine 9 Km. uzaklıktadır.Köy Bolu il sınırına yakındır.Güneyinden Sakarya Nehri geçmektedir.Nehir suları köy topraklarının tarım açısından verimli olmasını sağlamaktadır.Nehir Kapıkaya Köyü ile Mayıslar Köyü topraklarını birbirinden ayırmaktadır.Mahallenin kuzey kısımları dağlarla çevrilidir.

Köy; karasal iklim ve Türkiye'de Karadeniz iklimi etki alanı içerisindedir.Yaz ayları çok sıcak geçmektedir.Kış ayları ise bol yağmur yağışlıdır.Kar yağışı fazla görülmemektedir.

Mahallenin ekonomisi tarım ve az da olsa hayvancılığa dayalıdır.Az sayıda büyükbaş ve küçükbaş hayvancılık yapılmaktadır.Bir dönem ipek kozacılığı yapılmıştır.Seracılık son yıllarda gelişmiştir.Yaş sebze ve meyve tarımı yapılmaktadır.Doğal ve hormonsuz yetiştirilen ürünler Başkent Ankara , Eskişehir ve İstanbul illerindeki hallere sevk edilmektedir.

Mahallede İlköğretim okulu vardır ve faaldir. Sağlık ocağı bulunmamaktadır. Su şebekesi-Kanalizasyon altyapısı-elektrik-Sabit ve GSM Telefon hizmetleri vardır..Mahalleye ulaşımı sağlayan yol Asfalt kaplamadır. Özel Halk Otobüsleriyle Eskişehir iline ulaşım vardır.

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.