Sarıcakaya Mayıslar Köyü

Sarıcakaya Mayıslar Köyü

Mayıslar Köyü Haberleri, Sarıcakaya Mayıslar Köyü Güncel Son Dakika Gelişmeleri, Mayıslar Köyü İle İlgili Tüm Video, Fotoğraf Ve Haberler, Eskişehir Köyleri Arasında Yer Alan Mayıslar Köyünde Vefat Edenler, Köyün Eski Adı Haberimizde.

Sarıcakaya Mayıslar köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Mayıslar köyü son dakika gelişmeleri, Mayıslar köyüne özgü yemekler, Sarıcakaya Mayıslar köyünün tarihi, Mayıslar köyü nerede, İnönügi il ve ilçeye bağlı, Mayıslar köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Mayıslar , Eskişehir ilinin Sarıcakaya ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz iç anadolu bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Mayıslar Köyü Resimleri ve Mayıslar köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Sarıcakaya Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar İnönügileridir. iç anadolu yöresine özgü haber kanalı var mı? Sarıcakaya Eskişehir Arası Kaç Km? Sarıcakaya Hava Durumu? Eskişehir Köyleri ve Sarıcakaya Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesini demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Eskişehirli iseniz Eskişehir Doğumlu Ünlüler e göz atmak yararınıza olacaktır. Eskişehirli Ünlüler arasında Sarıcakaya Mayıslar Köyünde doğan biri var mı? Sarıcakaya Doğumlu Ünlüler Kimler?

Mayıslar , Eskişehir ilinin Sarıcakaya ilçesine bağlı bir mahalledir.Köy, çoğu şehre göç etmiş genç nüfusun geride kalan büyükleri ile şehirden gelen villa sahiplerinin oluşturduğu kozmopolit bir halk yapısına sahiptir. Yerlisi Manavdir.Eskişehir iline 40 km, Sarıcakaya ilçesine 5 km uzaklıktadır.Tarıma elverişli olan arazisinden Sakarya Nehrinin geçmesi nedeniyle tarlaları sulak ve verimlidir.Köy arazilerinde bulunan Kalsedon madeni özel bir maden şirketi tarafından çıkartılmaktadır.Mayıslar-Küplü yolu üzerindeki Yumurtalı Çeşme diye bilinen çeşmenin suyu Kükürtlü olup kaşıntı ve sedef hastalığına iyi geldiği söylenir.

Mahallenin ekonomisi tarıma dayalıdır.Bir dönem İpek Böcekciliği de yapılmıştır.Mahallede, ilköğretim okulu vardır ancak kullanılamamaktadır.Öğrenciler taşıma araçlarıyla Sarıcakaya İlçesindeki okullara gönderilmektedir.Mahallenin içme suyu şebekesi vardır, kanalizasyon şebekesi yoktur. PTT şubesi yoktur ancak PTT acentesi vardır. Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur. Mahalleye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup mahallede elektrik ve sabit telefon vardır.

 

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
1
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.