Sarıgöl Emcelli Köyü

Sarıgöl Emcelli Köyü

Emcelli Köyü haberleri, Sarıgöl Emcelli köyü güncel son dakika gelişmeleri, Emcelli köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Manisa Köyleri Arasında yer alan Emcelli köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Sarıgöl Emcelli köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Emcelli köyü son dakika gelişmeleri, Emcelli köyüne özgü yemekler, Sarıgöl Emcelli köyünün tarihi, Emcelli köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Emcelli köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Emcelli , Manisa ilinin Sarıgöl ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz ege bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Emcelli köyü resimleri ve Emcelli köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Sarıgöl Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. ege yöresine özgü haber kanalı var mı? Sarıgöl Manisa Arası Kaç Km? Sarıgöl Hava Durumu? Sarıgöl Köyleri ve Manisa Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesini demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Manisalı iseniz Manisa Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Manisalı Ünlüler arasında Sarıgöl Emcelli Köyünde doğan biri var mı? Sarıgöl Doğumlu Ünlüler Kimler?

Emcelli , Manisa ilinin Sarıgöl ilçesine bağlı bir mahalledir.

Mahallenin adının nereden geldiği ve geçmişi hakkında bilgi yoktur.

Sadece Emcelli Köyü'ne özgü olan EMCELLİ BİBERİ'nin en önemli özelliği etenli ve acı olmasıdır. EMCELLİ BİBERİ yenildiğinde sadece ağız içerisinde etkili olduğundan kesinlikle mideyi zorlamayan bir özelliğe sahiptir. EMCELLİ BİBERİ ile yapılan yemeklerin lezzeti farklı olmaktadır. Özellikle yaz aylarında tüm salataların içlerine konulduğunda o salatanın tadı ve lezzeti artmaktadır. İlçe ve çevre yörelerde etli güveç yemeklerine acı EMCELLİ BİBERİ konulmaktadır. İlçedeki pide salonlarının bazılarında fırında kızartılarak hazırlanmış acı ve tatlı EMCELLİ BİBERİ pidenin yanında servis edilmektedir. Ateş üzerinde kızartılarak yenildiği gibi, acı ve tatlı turşusu da yapılmaktadır. Ürün bol olduğunda kışlık kurutmalık olarak da değerlendirilmektedir. Diğer yerlerde yetiştirilen EMCELLİ BİBERİ'nin tadı Emcelli Köyü'nde yetiştirilen biberler kadar kaliteli ve acı olmamaktadır. EMCELLİ BİBERİ sadece Emcelli Köyü'nde yetiştirilmektedir.

Manisa iline 146 km, Sarıgöl ilçesine 2 km uzaklıktadır.Mahallenin iklimi, Akdeniz iklimi etki alanı içerisindedir.

Mahallenin ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır. Emcelli Köyü'nde tarım oldukça gelişmiştir. Başta ÜZÜM olmak üzere köylüler yazlık ve kışlık sebzecilik yaparak geçimlerini sağlamaktadır. Emcelli Köyü'nde yetiştirilen EMCELLİ BİBERİ ünü ile tanınmaktadır. Eskiden Tütün ve Hasıcılık yapılmaktaydı. Hemen hemen her evde bulunan tezgâhlarda hasır dokunmaktaydı. Hasırın ham maddesi olarak bilinen sazların kalmaması nedeniyle artık yapılmamaktadır.

Mahallede ilköğretim okulu, düğün salonu, içme suyu şebekesi, kanalizasyon şebekesi, sabit telefon, PTT acentesi vardır. Köy, ilçeye çok yakın olması sebebiyle Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur. Mahalleye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup bazı sokaklarına parke taşı döşenmiştir.

 

 

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.