Sarıgöl Kızılçukur Köyü

Sarıgöl Kızılçukur Köyü

Kızılçukur Köyü haberleri, Sarıgöl Kızılçukur köyü güncel son dakika gelişmeleri, Kızılçukur köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Manisa Köyleri Arasında yer alan Kızılçukur köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Sarıgöl Kızılçukur köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Kızılçukur köyü son dakika gelişmeleri, Kızılçukur köyüne özgü yemekler, Sarıgöl Kızılçukur köyünün tarihi, Kızılçukur köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Kızılçukur köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Kızılçukur , Manisa ilinin Sarıgöl ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz ege bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Kızılçukur köyü resimleri ve Kızılçukur köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Sarıgöl Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. ege yöresine özgü haber kanalı var mı? Sarıgöl Manisa Arası Kaç Km? Sarıgöl Hava Durumu? Sarıgöl Köyleri ve Manisa Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesini demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Manisalı iseniz Manisa Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Manisalı Ünlüler arasında Sarıgöl Kızılçukur Köyünde doğan biri var mı? Sarıgöl Doğumlu Ünlüler Kimler?

Kızılçukur , Manisa ilinin Sarıgöl ilçesine bağlı bir mahalledir.

Mahalle hakkında elde yeterli bilgi bulunmamaktadır. Ancak mahallenin tarihinin çok eskilere dayandığı bilinmektedir. Önceki köy, şu anki yerleşim yerinden daha güneyde bulunmaktaymış. Daha sonra heyelan nedeniyle 1951-1954 yıllarında bugünkü yerini almıştır. Mahallenin adı hakkında pek çok rivayet vardır. Buna göre eskiden çukur bir bölgede kurulu olan mahallenin epeyce kuyusu varmış. Buna bağlı olarak “Kuzuçukuru! denmiştir. Bu ad daha sonra “Kızılçukur”a dönüşmüştür.

Mahalle gelenek ve göreneklerine bağlıdır. Bütün günlük faaliyetlerinde, aralarındaki ilişkilerde ve sosyal etkinliklerde gelenek ve görenekler belirleyici rol oynar.

Mahallede, giyim kuşamda özelikle kadınlarda yöresel giysiler görülür. Başlara oyalı yazma, oyalı çember örtülür, şalvar fistan giyilir.

Manisa iline 157, Sarıgöl ilçesine 16 km uzaklıktadır.Kızılçukur’un doğusunda Alemşahlı, batısında Karacaali, kuzeyinde ise Dadağlı Güneyinde Musakolu Köyü (Aydın-Kuyucak), Sarıova Köyü (Aydın-Kuyucak) bulunmaktadır. Sarıgöl-Denizli yoluna 6 km. uzaklıkta bulunmaktadır.

Mahallenin iklimi, Akdeniz iklimi etki alanı içerisindedir.Mahalle halkının geçim kaynakları tarım ve hayvancılıktır. Özellikle de bağcılık önemli geçim kaynağıdır.Tarım ürünlerinin önemli bölümü kestane ve üzüm,domates,tütün,kiraz,biber,zeytin ve kekiktir. modern anlamda sebzecilik yapılmaktadır. 1979 Yılında kurulan kooperatif sayesinde büyükbaş hayvancılık ve süt sığırcılığı yapılmaktadır.

Mahallede ilköğretim okulu vardır.Mahalle gençlerinin eğlenebileceği bir halısaha da mevcuttur. Mahallenin içme suyu şebekesi ve kanalizasyon şebekesi vardır. PTT şubesi yoktur ancak PTT acentesi vardır. Sağlık ocağı vardır. Mahalleye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup mahallede elektrik ve sabit telefon vardır.

 

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.