Sarıkamış Başköy Köyü

Sarıkamış Başköy Köyü

Başköy Köyü Haberleri, Sarıkamış Başköy Köyü Güncel Son Dakika Gelişmeleri, Başköy Köyü İle İlgili Tüm Video, Fotoğraf Ve Haberler, Kars Köyleri Arasında Yer Alan Başköy Köyünde Vefat Edenler, Köyün Eski Adı Haberimizde.

Sarıkamış Başköy köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Başköy köyü son dakika gelişmeleri, Başköy köyüne özgü yemekler, Sarıkamış Başköy köyünün tarihi, Başköy köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Başköy köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Başköy, Kars ilinin Sarıkamış ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz doğu anadolu bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Başköy Köyü Resimleri ve Başköy köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Sarıkamış Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. doğu anadolu yöresine özgü haber kanalı var mı? Sarıkamış Kars Arası Kaç Km? Sarıkamış Hava Durumu? Kars Köyleri ve Sarıkamış Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Karslı iseniz Kars Doğumlu Ünlüler e göz atmak yararınıza olacaktır. Karslı Ünlüler arasında Sarıkamış Başköy Köyünde doğan biri var mı? Sarıkamış Doğumlu Ünlüler Kimler?

Başköy, Kars ilinin Sarıkamış ilçesine bağlı bir köydür.

Eski adı "Başkey olan köyün etnik özelliğini 1908 tarihli Rus kaynakları Ermeni olarak göstermektedir. Köyde o tarihte 2248 erkek nüfusun yaşadığı kaydedilmiştir.

Köyde Bekiran, Motan, Cunka ve Şadilli aşiretleri bulunur. Kürtçe'nin Kurmanci lehçesi kullanılır.

Kars iline yaklaşık 120 km, Sarıkamış ilçesine 55 km uzaklıktadır. Fiziki olarak dağlık bir araziye sahiptir. Birkaç köyün ortasında merkezi bir konumdadır. Adını buradan alır. Bu nedenle de ulaşım sorunu yoktur.

Komşu köyler
Armutlu, Karapınar, Beşyol, Eşmeçayır

Köy Doğu Anadolu Bölgesi'nde yer aldığı için, Kars-Ağrı yöresinin tipik özelliği olan karasal iklim görülür. Yazları yağışlı ve sıcak, kışları kar yağışlı ve soğuk geçer.

Sarıkamış ilçesinin nüfus açısından en büyük köyüdür.TÜİK nüfus verilerine göre Başköy'ün nüfus hareketi şöyledir:

Yıllara göre köy nüfus verileri
2009    1830
2008    1777
2007    1607

Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır. Özellikle buğday, arpa yetiştirilir. Özellikle büyükbaş olmak üzere hayvancılık yapılır.

Köyün tarım arazisi kısıtlı olduğu için, halkı özellikle şehir dışına göç etmiştir.

Köyde ilköğretim okulu vardır. Köyün kanalizasyon şebekesi yoktur. PTT şubesi ve PTT acentesi yoktur. Köye ulaşımı sağlayan yolun bir kısmı asfalt bir kısmı toprak olup köyde elektrik ve sabit telefon vardır. Köyde Ana Sağlık Ocağı vardır. İlköğretim okulu yatılıdır. Bu okula civar köylerden taşımalı öğrenci gelmektedir. Okulun öğrenci mevcudu yaklaşık 550'dir.

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.