Sarıkamış Süngütaşı Köyü

Sarıkamış Süngütaşı Köyü

Süngütaşı Köyü Haberleri, Sarıkamış Süngütaşı Köyü Güncel Son Dakika Gelişmeleri, Süngütaşı Köyü İle İlgili Tüm Video, Fotoğraf Ve Haberler, Kars Köyleri Arasında Yer Alan Süngütaşı Köyünde Vefat Edenler, Köyün Eski Adı Haberimizde.

Sarıkamış Süngütaşı köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Süngütaşı köyü son dakika gelişmeleri, Süngütaşı köyüne özgü yemekler, Sarıkamış Süngütaşı köyünün tarihi, Süngütaşı köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Süngütaşı köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Süngütaşı, Kars ilinin Sarıkamış ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz doğu anadolu bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Süngütaşı Köyü Resimleri ve Süngütaşı köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Sarıkamış Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. doğu anadolu yöresine özgü haber kanalı var mı? Sarıkamış Kars Arası Kaç Km? Sarıkamış Hava Durumu? Kars Köyleri ve Sarıkamış Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Karslı iseniz Kars Doğumlu Ünlüler e göz atmak yararınıza olacaktır. Karslı Ünlüler arasında Sarıkamış Süngütaşı Köyünde doğan biri var mı? Sarıkamış Doğumlu Ünlüler Kimler?

Süngütaşı ya da eski adıyla Zivin, Kars ilinin Sarıkamış ilçesine bağlı Sarıkamış'a 39 km uzaklıkta, 65 hanelik bir köydür. Nüfusu 221 olan bu köyün doğusunda sarp kayalar üzerine kurulmuş bir kale olan Zivin Kalesi bulunmaktadır. Köyün bulunduğu bölge 1877-1878 Osmanlı-Rus Savaşı sırasında önemli bir çatışma olan Zivin Çatışmasına sahne olmuştur.

Eski Kars Erzurum yolu üzerin de bulunan zivin köyü I. dünya savşı döneminde ermeni zulmüne uğramış köyden yaklaşık 50 kişi toplanıp götürülmüş ve bunlardan geri dönen olmamıştır.

Zivin Kalesi
Kalenin ne zaman yapıldığı kesinlik kazanamamıştır. Bununla beraber, kale çevresinde Urartulara ait keramik parçalar bulunmuştur. Buna dayanarak kalenin Urartu döneminde kurulup Selçuklu ve Osmanlı döneminde de kullanıldığı sanılmaktadır.Günümüze son derece harap bir durumda gelmiş olan kalenin sur duvarları büyük ölçüde yıkılmıştır. Kaba moloz taştan yapılan kalede yer yer arazideki kayalardan da yararlanılmıştır.

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.