Sarıkamış Taşlıgüney Köyü

Sarıkamış Taşlıgüney Köyü

Taşlıgüney Köyü Haberleri, Sarıkamış Taşlıgüney Köyü Güncel Son Dakika Gelişmeleri, Taşlıgüney Köyü İle İlgili Tüm Video, Fotoğraf Ve Haberler, Kars Köyleri Arasında Yer Alan Taşlıgüney Köyünde Vefat Edenler, Köyün Eski Adı Haberimizde.

Sarıkamış Taşlıgüney köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Taşlıgüney köyü son dakika gelişmeleri, Taşlıgüney köyüne özgü yemekler, Sarıkamış Taşlıgüney köyünün tarihi, Taşlıgüney köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Taşlıgüney köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Taşlıgüney, Kars ilinin Sarıkamış ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz doğu anadolu bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Taşlıgüney Köyü Resimleri ve Taşlıgüney köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Sarıkamış Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. doğu anadolu yöresine özgü haber kanalı var mı? Sarıkamış Kars Arası Kaç Km? Sarıkamış Hava Durumu? Kars Köyleri ve Sarıkamış Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Karslı iseniz Kars Doğumlu Ünlüler e göz atmak yararınıza olacaktır. Karslı Ünlüler arasında Sarıkamış Taşlıgüney Köyünde doğan biri var mı? Sarıkamış Doğumlu Ünlüler Kimler?

Taşlıgüney, Kars ilinin Sarıkamış ilçesine bağlı bir köydür.

Türkiye'de kurulmuş ilk Dağıstan (Magarul) köyüdür.[kaynak belirtilmeli] Eski adı İslamsor'dur. 1980 yılına kadar köyü oluşturan Avar aileler genelde ekonomik sıkıntılar ve köye yerleşen yeni ailelerle uyumsuzluktan dolayı İstanbul, Ankara, Bursa, Erzurum, Erzincan, Sivas, Kahramanmaraş, Adana, Mersin, Antalya, Manisa ve İzmir gibi şehirlere göç etmişlerdir.

Avar kültür, gelenek ve görenekleri yaşanmaktadır.

37 hanelik köyün nüfusu 220’dir.

Köyün etrafı büyük ormanlarla kaplıdır.

Karasal iklim görülmektedir.

Köy tek minareli bir camiye, 5. sınıfa kadar olan bir ilköğretim okuluna ve bir sağlık ocağına sahiptir.

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.