Sarıkaya Burunkışla Köyü

Sarıkaya Burunkışla Köyü

Burunkışla köyü haberleri, köyün güncel son dakika gelişmeleri, Burunkışla köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Yozgat köyleri arasında yer alan Burunkışla köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Sarıkaya Burunkışla köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Burunkışla köyü son dakika gelişmeleri, Burunkışla köyüne özgü yemekler, Sarıkaya Burunkışla köyünün tarihi, Burunkışla köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Burunkışla köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

1924'ten önce sadece Ermenilerin yaşadığı köy, 1924'ten sonra mübadeleyle gelen Türk'lerin buraya yerleşmesiyle birlikte Türk ve Ermeni yerleşim yeri olmuştur. Köyün bir bölümü Bulgaristan muhaciri, bir bölümü Sırbistan muhaciri, bir böülümü de önceleri Makedonya sınırları içinde yer alan, fakat daha sonra Yunanistan topraklarına dahil edilen Kastoria-Kostur, bizim tabirimizle Kesre'den gelen Selanik muhaciridir. Küçük bir bölüm yerli (Ermeni) bulunmaktadır.

Yozgat iline 94 km, Sarıkaya ilçesine 14 km uzaklıktadır.

Burunkışla, Yozgat ilinin Sarıkaya ilçesine bağlı bir köyüdür. Yolunuz İç Anadolu bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Burunkışla Köyü Resimleri ve Burunkışla köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Sarıkaya Haberleri ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Yozgat yöresine özgü haber kanalı var mı? Sarıkaya Yozgat Arası Kaç Km? Sarıkaya Hava Durumu? Yozgat Köyleri ve Sarıkaya Köylerini merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir. 

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Yozgatlı iseniz Yozgat Doğumlu Ünlülere göz atmak yararınıza olacaktır. Yozgatlı Ünlüler arasında Sarıkaya Burunkışla Köyünde doğan biri var mı? Sarıkaya Doğumlu Ünlüler Kimler?

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.