Sarıkaya Emirbey Köyü

Sarıkaya Emirbey Köyü

Emirbey köyü haberleri, köyün güncel son dakika gelişmeleri, Emirbey köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Yozgat köyleri arasında yer alan Emirbey köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Sarıkaya Emirbey köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Emirbey köyü son dakika gelişmeleri, Emirbey köyüne özgü yemekler, Sarıkaya Emirbey köyünün tarihi, Emirbey köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Emirbey köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Emirbey köyü Oğuzların Salur Boyuna mensup, Kanak boyunca Osmanlılar tarafından yerleştirilmiş olan Dulkadiroğlu Devletinin beylerinden Söklen beyin Oymak beylerinden Emirbey ve mahiyetinde ki Türkmenler tarafından 1542-1543 yıllarında kurulmuştur ve o tarihlerden itibaren Osmanlı Tahrir(vergi) defterlerinde kaydına rastlanmaktadır .Köyde tarihi olarak yerli olan tek sülale kalmıştır  Köyün bir kısmı da Oğuzların Avşar boyuna mensuptur. Avşarlar köye 1840 yılında yapılan iskan ile yerleşmiştir. Ayrıca köyde doğudan Rus-Ermeni mezaliminden dolayı göç eden Türkler de vardır . Köy aşağı ve yukarı köy olmak üzere ikiye ayrılmıştır. Aşağı köy 1970'lerin ilk yarısında evlerin ve tandırların içinde su çıkmasından dolayı bazı haneler devlet yardımıyla mezarlığı üstündeki alana taşınmıştır. Bu yeni yere köy sakinleri tarafından yukarı köy adlandırılmıştır. Aşağı köyde kalan haneler ise devlet yardımlarını zorlayarak sonradan yukarıya taşınmışlardır. Aşağı köyde kalan en son hane ise Dişçi Halit'in evidir. Aşağı köyün unutulmazları arasında ulukavak var tarihi kesin olarak bilinmemektedir.

Arabaşı, çılbır ve madımak omaç ,köyün yemeklerindendir.

Yozgat iline 98 km, Sarıkaya ilçesine 20 km uzaklıktadır.

Emirbey, Yozgat ilinin Sarıkaya ilçesine bağlı bir köyüdür. Yolunuz İç Anadolu bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Emirbey Köyü Resimleri ve Emirbey köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Sarıkaya Haberleri ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Yozgat yöresine özgü haber kanalı var mı? Sarıkaya Yozgat Arası Kaç Km? Sarıkaya Hava Durumu? Yozgat Köyleri ve Sarıkaya Köylerini merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir. 

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Yozgatlı iseniz Yozgat Doğumlu Ünlülere göz atmak yararınıza olacaktır. Yozgatlı Ünlüler arasında Sarıkaya Emirbey Köyünde doğan biri var mı? Sarıkaya Doğumlu Ünlüler Kimler?

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum