Sarıkaya İnkışla Köyü

Sarıkaya İnkışla Köyü

İnkışla köyü haberleri, köyün güncel son dakika gelişmeleri, İnkışla köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Yozgat köyleri arasında yer alan İnkışla köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Sarıkaya İnkışla köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, İnkışla köyü son dakika gelişmeleri, İnkışla köyüne özgü yemekler, Sarıkaya İnkışla köyünün tarihi, İnkışla köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, İnkışla köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Rivayetlere göre köyün adı 1700'lü yıllarda köyün üst kısmında bulunan mağaralarda sürülerini otlatmak için gelen çobanlar, kışı bu mağaralarda geçirir; bahar gelince tekrar geldikleri yere dönerdi. Yani, burayı bir nevi yayla olarak kullanıp mağaralarda kışı gecirirlerdi. Köyün isminin o tarihten kaldığı söylenmektedir.

Prof. Dr. Nihat Boydaş'ın edindiği bilgiler ise şu şekildedir
Köyün karşı tarafındaki höyüğün çevresine kurulu köyün adının geldiği Celal Bey, Kalender adlı büyüğe yaşamaları için tarla ve arazi teklif etmiştir. Kalender Bey ise tarla değil de tepede bir yer talep etmiş ve hayvan otlatacağını anlatmıştır. Celal Bey'den istediği yeri almıştır. Gittiği yerde ise hâlen duran 'in'ler mevcuttur. Zamanla içi kumla, toprakla dolmuştur. Şimdi, içerisine eğilerek girmek mümkündür. Geçmiş yıllarda içinde dolaşıldığı hatırlanmaktadır.
 
Köyde misafir odaları bulunmaktadır. Dışarıdan gelen misafirler bu köy odalarında ağırlanır. Düğünlerde bu odalar eğlence mekânı haline getirilir. Gençler tarafından kendine özgü oyunları ve gelenekleriyle eğlenceler düzenlenir. Aynı zamanda bu köy odaları kışın, köyün ihtiyarlarının vazgeçilmez muhabbethanesidir.
 
Yozgat iline 108 km, Sarıkaya ilçesine 30 km uzaklıktadır.
 
İnkışla, Yozgat ilinin Sarıkaya ilçesine bağlı bir köyüdür. Yolunuz İç Anadolu bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız İnkışla Köyü Resimleri ve İnkışla köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.
 

Sarıkaya Haberleri ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Yozgat yöresine özgü haber kanalı var mı? Sarıkaya Yozgat Arası Kaç Km? Sarıkaya Hava Durumu? Yozgat Köyleri ve Sarıkaya Köylerini merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir. 

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Yozgatlı iseniz Yozgat Doğumlu Ünlülere göz atmak yararınıza olacaktır. Yozgatlı Ünlüler arasında Sarıkaya İnkışla Köyünde doğan biri var mı? Sarıkaya Doğumlu Ünlüler Kimler?

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.