Sarıkaya Kargalık Köyü

Sarıkaya Kargalık Köyü

Kargalık köyü haberleri, köyün güncel son dakika gelişmeleri, Kargalık köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Yozgat köyleri arasında yer alan Kargalık köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Sarıkaya Kargalık köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Kargalık köyü son dakika gelişmeleri, Kargalık köyüne özgü yemekler, Sarıkaya Kargalık köyünün tarihi, Kargalık köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Kargalık köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

köy cerkez köyü olup 1861 de kafkasyadan ruslar tarafından surgune ugratılmıstır köyün ismi ise bulundugu cografı rakım nedenıyle karın gec erımesınden dolayı verılmısdır

köyün gelenek göreneklerı kısmen asımılasyona ugramıs olsa da hala cerkez gelenek leri yasatılmaktadır konusulan dıllerrasında turkcenın yanında cerkezce agırlıklı olarak konusulmakdadır

Yozgat iline 102 km, Sarıkaya ilçesine 24 km uzaklıktadır.

Kargalık, Yozgat ilinin Sarıkaya ilçesine bağlı bir köyüdür. Yolunuz İç Anadolu bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Kargalık Köyü Resimleri ve Kargalık köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Sarıkaya Haberleri ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Yozgat yöresine özgü haber kanalı var mı? Sarıkaya Yozgat Arası Kaç Km? Sarıkaya Hava Durumu? Yozgat Köyleri ve Sarıkaya Köylerini merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir. 

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Yozgatlı iseniz Yozgat Doğumlu Ünlülere göz atmak yararınıza olacaktır. Yozgatlı Ünlüler arasında Sarıkaya Kargalık Köyünde doğan biri var mı? Sarıkaya Doğumlu Ünlüler Kimler?

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.