Sarıkaya Küçükçalağıl Köyü

Sarıkaya Küçükçalağıl Köyü

Küçükçalağıl köyü haberleri, köyün güncel son dakika gelişmeleri, Küçükçalağıl köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Yozgat köyleri arasında yer alan Küçükçalağıl köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Sarıkaya Küçükçalağıl köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Küçükçalağıl köyü son dakika gelişmeleri, Küçükçalağıl köyüne özgü yemekler, Sarıkaya Küçükçalağıl köyünün tarihi, Küçükçalağıl köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Küçükçalağıl köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Tarihi bilinmese de eski zamanlarda köy civarında 2 kardeş yaşamış bunlar o çevrenin ileri gelenlerinden olup lakaplarına "ÇALIKAĞAGİL" denilmekteymiş, iki kardeş henüz bilinmeyen bir sebep yüzden ayrılmışlar, büyüğü şu an Büyükçalağıl köyünün bulunduğu yere yerleşmiş (ki bu rivayetin gerçek olabilme ihtimali yüksektir neden derseniz 2 köy arasında akrabalığın çok oluşudur) ve küçüğü de kendine şu an köyün olduğu yere ayrı bir yerleşim yeri kurmuş ve buraya da Küçük Çalıkağagil denmiş.Zamanla Küçükçalıkağagil " KÜÇÜKÇALAĞIL" olarak değişime uğramış ve günümüze kadar gelmiştir.

Yozgat iline 66 km, Sarıkaya ilçesine 16 km uzaklıktadır.

Küçükçalağıl, Yozgat ilinin Sarıkaya ilçesine bağlı bir köyüdür. Yolunuz İç Anadolu bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Küçükçalağıl Köyü Resimleri ve Küçükçalağıl köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Sarıkaya Haberleri ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Yozgat yöresine özgü haber kanalı var mı? Sarıkaya Yozgat Arası Kaç Km? Sarıkaya Hava Durumu? Yozgat Köyleri ve Sarıkaya Köylerini merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir. 

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Yozgatlı iseniz Yozgat Doğumlu Ünlülere göz atmak yararınıza olacaktır. Yozgatlı Ünlüler arasında Sarıkaya Küçükçalağıl Köyünde doğan biri var mı? Sarıkaya Doğumlu Ünlüler Kimler?

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.