Sarımsaklı’da Elektrik Trafosu Patladı

Sarımsaklı’da Elektrik Trafosu Patladı

Balıkesir'in Ayvalık ilçesi Sarımsaklı'da; Ramazan Bayramı ile birlikte başlayan turizm sezonundaki aşırı enerji yüklenmesini kaldıramayan elektrik trafosu...

Balıkesir'in Ayvalık ilçesi Sarımsaklı'da; Ramazan Bayramı ile birlikte başlayan turizm sezonundaki aşırı enerji yüklenmesini kaldıramayan elektrik trafosu patlayarak Sarımsaklı Meydanını karanlığa bürüdü.

Edinilen bilgilere göre, Meydana gelen olayda Sarımsaklı meydanında içinde elektrik trafolarının bulunduğu binada büyük gürültülerle, etrafa alevler saçarak patlamalar meydana geldi. Patlamalar da herhangi bir can ya da mal kaybı yaşanmadı.

Uludağ Elektrik Dağıtım AŞ'nin sorumluluğunda olduğu öğrenilen trafo binasının ortalama 5'er dakikalık aralıklarla patlaması, tatilini Sarımsaklı'da geçiren tatilcilere endişe ve tedirginliğe neden oldu.

Patlamaların ardından Sarımsaklı Meydanı karanlığa bürünürken, olay yerine gelen Jandarma ekipleri trafo binasının etrafında güvenlik şeridi oluşturdu.

İsimlerinin açıklanmasını istemeyen yetkililer; İtfaiye ve UEDAŞ ekiplerinin müdahale ettiği trafo patlamalarının; bölgede Ramazan Bayramı başta olmak üzere akabinde başlayan turizm sezonu nedeniyle yaşanılan yoğun nüfus artışı sonrasında başta evler olmak üzere, turistik işletme ve otellerde kullanılan klimalar nedeniyle aşırı enerji yüklenmesi sonucunda gerçekleştiğini belirttiler.

Patlamaların ardından Sarımsaklı'daki otel ve turistik işletmeler uzun süre jeneratörlerle hizmet vermek zorunda kalırken, vatandaşlar ise Sarımsaklı'da kış mevsiminde yaklaşık 8 bin olan nüfusun turizm sezonlarında 500 ile 600 binlere ulaştığını ifade ederek, mevcut trafo ve enerji hatlarının yaz aylarındaki nüfusa göre yenilenmesini istedi.

Öte yandan UEDAŞ ekipleri patlayan trafo binasındaki onarım çalışmalarını ivedilikle başlattı. Sarımsaklı Meydanı ve çevresinde patlayan trafonun hızla yenilendiği gözlenirken, birkaç saat içerisinde bölgeye yeniden elektrik verileceği belirtildi.

Sarımsaklı’da Elektrik Trafosu Patladı

Kaynak:Haber Kaynağı

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.