Sarıoğlan Kaleköy Köyü

Sarıoğlan Kaleköy Köyü

Kaleköy köyü haberleri, güncel son dakika gelişmeleri, Kaleköy köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Kayseri köyleri arasında yer alan Kaleköy köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Sarıoğlan Kaleköy köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Kaleköyköyü son dakika gelişmeleri, Kaleköyköyüne özgü yemekler, Sarıoğlan Kaleköy köyünün tarihi, Kaleköyköyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Kaleköyköyüne ait haberler, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Kaleköy, Kayseri ilinin Sarıoğlan ilçesine bağlı bir mahalledir. Oğuz Türklerinin Avşar boylarından olup Kızıllı cemaatindendir. Asker Uşağı olarak tanınan kaleköy halkı şimdiki yerlerine gelmeden önce Çorum iline bağlı Gökdere mahallesi ve civarında ikamet etmişler. Bazı nedenlerden dolayı, oradan göç ederek Körkuyu mahallesi üzerinde geçip; Körkuyu mahallesinin kurucularından olan, Kara Hasan’ın yardım ve teşviki ile bugünkü yerine gelip konmuşlar. Kaleköy’ ün temelini atan Asker Uşağı’nın buraya yerleşmesinin asıl nedenlerinden birisi de o bölğede yerleşmiş olan köylerin kendileri gibi Avşar Türkmenleri olmalarıdır; fakat yerleştikten sonra Körkuyu köylüleri ile aralarında cereyan eden bazı olaylar sonrasında göç edip; Kırşehir, Ankara ve Haymana’da 30 veya 40 yıl kalıp, çeşitli köy ve mezralarda yaşamışlar. O yıllar Osmanlı Devleti'nin konar göçerleri iskana zorlayıp, gönüllü olarak yerleşik düzene geçenlere destek verirken, göçer olarak yaşayanları çıkarttıkları yasalarla cezalandırmaktaydı. O neden le Asker Uşağının gezdikleri o bölgelerde konar göçer olarak yaşayan cemaat ve aşiretlerin hemen hepsi yerleşmişler ve toprak sahibi olmuşlardı. Mal - mülk sahibi olan hiç kimse edindiği toprakları bir başkasıyla paylaşmak istememesi üzerine; geri mezralarına dönmeye karar vermişler ve 17 yüzyılın sonlarına doğru Şahruk Köprüsü Vakfına ait olan Kaleköy’ ün bugünkü yerine ikinci defa gelip yerleşmişler.Kayseri iline 81 km, Sarıoğlan ilçesine 21 km uzaklıktadır.

 

 

Kaleköy, Kayseri ilinin Sarıoğlan ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz İç Anadolu bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Kaleköy Köyü Resimleri ve Kaleköy köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Sarıoğlan Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. İç Anadolu yöresine özgü haber kanalı var mı? Sarıoğlan Kayseri Arası Kaç Km? İncesu Hava Durumu? Kayseri Köyleri ve Sarıoğlan Köylerini merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir. 

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Kayserili iseniz Kayseri Doğumlu Ünlülere göz atmak yararınıza olacaktır. Kayserili Ünlüler arasında Sarıoğlan Kaleköy Köyünde doğan biri var mı? Sarıoğlan Doğumlu Ünlüler Kimler?

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum