Sarız Çağşak Köyü

Sarız Çağşak Köyü

Çağşak köyü haberleri, güncel son dakika gelişmeleri, Çağşak köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Kayseri köyleri arasında yer alan Çağşak köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Sarız Çağşak  köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Çağşak köyü son dakika gelişmeleri, Çağşak köyüne özgü yemekler, Sarız Çağşak  köyünün tarihi, Çağşak köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Çağşak köyüne ait haberler, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Çağşak, Kayseri ilinin Sarız ilçesine bağlı bir mahalledir. Mahalle, 19. yüzyılın ikinci yarısında Koçgiri bölgesinden (Dersimden) göçen Alevi-Kürt aşiretler ile Türkmen Afşar aşiretinin yerleşimiyle kurulmuştur. 1865 tahrir kayıtlarına göre "Şakşak" adıyla belirtilen köyde yerleşik yaşayan 32 hane bulunmaktaydı. 1892 yılında Aziziye kazasına bağlı olan nahiye olarak bahsedilmekte ve 8 köyü bulunmaktaydı. 1909 kayıtlarına göre ise yerleşimde 40 hane bulunmakta olup, halkının tamamı Kürtler' den oluşmaktaydı. 1945 yılı sayımında köyde 866 kişi yaşamakta olup, nahiye merkezi olan Köyyeri (Sarız nahiye merkezi) yerleşiminden daha fazla nüfusa sahipti. Kayseri iline 144 km, Sarız ilçesine 17 km uzaklıktadır.

 

Çağşak , Kayseri ilinin Sarız ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz İç Anadolu bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Çağşak  Köyü Resimleri ve Çağşak  köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Sarız Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. İç Anadolu yöresine özgü haber kanalı var mı? Sarız Kayseri Arası Kaç Km? Sarız Hava Durumu? Kayseri Köyleri ve Sarız Köylerini merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir. 

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Kayserili iseniz Kayseri Doğumlu Ünlülere göz atmak yararınıza olacaktır. Kayserili Ünlüler arasında Sarız Çağşak  Köyünde doğan biri var mı? Sarız Doğumlu Ünlüler Kimler?

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum