Sarız Gümüşali  Köyü

Sarız Gümüşali Köyü

Gümüşali köyü haberleri, güncel son dakika gelişmeleri, Gümüşali köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Kayseri köyleri arasında yer alan Gümüşali köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Sarız Gümüşali  köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Gümüşali köyü son dakika gelişmeleri, Gümüşali köyüne özgü yemekler, Sarız Gümüşali  köyünün tarihi, Gümüşali köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Gümüşali köyüne ait haberler, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Gümüşali, Kayseri ilinin Sarız ilçesine bağlı bir mahalledir. Mahalle, 19. yüzyılın ikinci yarısında Koçgiri bölgesinden, Koçgiri aşireti mensubu Alevi-Kürt göçmenlerin yerleşimiyle kurulmuştur. 1945 yılı sayımında köyde 312 kişi yaşamaktaydı. Kayseri iline 141 km, Sarız ilçesine 11 km uzaklıktadır.

 

Gümüşali , Kayseri ilinin Sarız ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz İç Anadolu bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Gümüşali  Köyü Resimleri ve Gümüşali  köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Sarız Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. İç Anadolu yöresine özgü haber kanalı var mı? Sarız Kayseri Arası Kaç Km? Sarız Hava Durumu? Kayseri Köyleri ve Sarız Köylerini merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir. 

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Kayserili iseniz Kayseri Doğumlu Ünlülere göz atmak yararınıza olacaktır. Kayserili Ünlüler arasında Sarız Gümüşali  Köyünde doğan biri var mı? Sarız Doğumlu Ünlüler Kimler?

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.