Sarkıcı Yusuf Güney’den Hakkındaki Eleştirilere Sert Çıkış

Sarkıcı Yusuf Güney’den Hakkındaki Eleştirilere Sert Çıkış

Polislerle söylediği Komando Marşı ile sosyal medyada izlenme rekorları kıran sevilen şarkıcı Yusuf Güney, katıldığı bir televizyon kanalında yaptığı açıklamada, hakkında yapılan eleştirilere cevap vererek, bazı meslektaşlarını isim vermeden ‘vatans

Polislerle söylediği Komando Marşı ile sosyal medyada izlenme rekorları kıran sevilen şarkıcı Yusuf Güney, katıldığı bir televizyon kanalında yaptığı açıklamada, hakkında yapılan eleştirilere cevap vererek, bazı meslektaşlarını isim vermeden ‘vatanseverlik’ konusunda eleştirdi.
Sanatçı Güney, Barış Pınarı harekatı ile ilgili, “İsterdim ki; herkes siyasi görüşünü bir kenara bırakıp, aile-kardeş kavgasını, günlük zevkini sefasını bir kenara bırakıp, kilitlenip Mehmetçik’imiz için elinden gelen ne varsa onu yapsın. Yapanlar var, Allah razı olsun, yapanlar da var” diye konuştu.
“İKİ TWEET ATMAKLA VATANPERVERLİK YAPMASALAR KEŞKE”
Şanlıurfa Akçakale’den canlı yayınlanan programdan konuşan Güney, “Biz sanatçı dostlarımızla buradayız. Sadece sosyal medya üzerinden iki tweet atmakla vatanperverlik yapmasalar keşke. Ya da sadece Mehmetçik Vakfı’na, tepkiler alınca 3 kuruş sadaka gibi bağış yapanlar bu ülkede tarih boyunca her zaman hesap vereceklerdir” dedi.
YAPILAN ELEŞTİRİLERLE İLGİLİ KONUŞTU
“Hem askerin hem devletin yanında olmak bugünlerde çekinilen bir durum oldu. Nereden nereye geldik. Allah sonumuzu hayır etsin” diyen Güney, bedelli askerlik yapmasının sebeplerini şöyle anlattı: “Ben korkmuyorum, uzun zamandır bu yoldayım. Belki halkımız beni bu şekilde görüyordur ama ben müzik hayatıma 12 sene önce başladım. Bana karşı linç kampanyasının sebebini de sizlere anlatmak istiyorum. İngiltere’den Türkiye’ye 22 yaşımda döndüm. Müziğime ilk başladığımda askeri yoklamam geldi ve ben de ertelememi yapmadan bir an önce askeri görevimi yapmak istedim. O dönemde bağlı olduğum yapım şirketleri ve kişiler, bana yaptıkları yatırımlardan dolayı, kendilerince haklı olarak, ‘Biz sana bu kadar yatırım yaptık, daha yolun başındasın, 18 ay gideceksin, zaten devlet sana 21 günlük bir askeri hak tanımış, bunu neden kullanmıyorsun’ dediler ve ben karşı çıkmaya başladıktan sonra karşılayamayacağım bir cezai şartname önüme geldiğinde kabul etmek zorunda kaldım”
“21 GÜNLÜK ASKERLİĞİN EZİKLİĞİNİ YAŞIYORUM”
21 gün askere gitmenin ezikliğini yasayarak aldığı kararla Türk Silahlı Kuvvetleri ve Emniyet güçlerine ücretsiz konserler verdiğini söyleyen Güney, açıklamalarını şöyle devam etti: “Ben kendimce halkıma duruşumu, sanatımı göstermeye çalışan bir Türk vatandaşıyım. İki ağaç katledildi diye ortalığı yaygaraya verenlerin şehit paylaşıp başsağlığı dilediğini görmedim ben. Ben son 10 yıldır, içimde o 21 günlük askerliğin ezikliğini yaşayarak kendimce bir karar aldım ‘Yusuf Güney, sen bir Türkiye Cumhuriyeti sanatçısısın. Bundan böyle ölene dek Türk Silahlı Kuvvetleri ve Emniyet Güçleri için ücretsiz sahneye çıkacaksın’ dedim kendime. Benim gittiğim yerleri haritada gösteremeyecek kişiler benim vatanseverliğimi sorgular hale geldiler. Bakanımızdan rica edip isteyerek gittim buna reklam, prim dediler” (BSHA-Özel)

BSHA - Bilim Sağlık Haber Ajansı


Kaynak:Haber Kaynağı

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.