Saruhanlı Bahadır Köyü

Saruhanlı Bahadır Köyü

Bahadır Köyü haberleri, Saruhanlı Bahadır köyü güncel son dakika gelişmeleri, Bahadır köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Manisa Köyleri Arasında yer alan Bahadır köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Saruhanlı Bahadır köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Bahadır köyü son dakika gelişmeleri, Bahadır köyüne özgü yemekler, Saruhanlı Bahadır köyünün tarihi, Bahadır köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Bahadır köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Bahadır , Manisa ilinin Saruhanlı ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz ege bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Bahadır köyü resimleri ve Bahadır köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Saruhanlı Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. ege yöresine özgü haber kanalı var mı? Saruhanlı Manisa Arası Kaç Km? Saruhanlı Hava Durumu? Saruhanlı Köyleri ve Manisa Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesini demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Manisalı iseniz Manisa Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Manisalı Ünlüler arasında Saruhanlı Bahadır Köyünde doğan biri var mı? Saruhanlı Doğumlu Ünlüler Kimler?

Bahadır , Manisa ilinin Saruhanlı ilçesine bağlı bir mahalledir.Eski adıyla Memiler mahallesi Osmanlı ile birlikte şimdiki yerleşim yerine 6 km kuzeyde kurulmuştur.mahalleden ilk taşınmalar Evler olarak adlandırılan şimdiki köy mezarının karşısındaki alana 1910'lu yıllarda 4/5 aile şeklinde olmuştur. 1910'lu yıllarda Yunanların Manisa bölgesini işgal etmesi üzerine bu 4/5 aile tekrar eski Memiler mahallesine göç etmiştir. Bahadır damları olarak adlandırılan şimdiki bölgeye kesin göç 1949-1950 yıllarında yapılmıştır.

Köyün keşkek yemeği meşhurdur. Bunun yanında etli yemekler ön planda yer almaktadır. Kurban Bayramı'nda kesilen kurbanlardan fırına atılarak pişirilen et yemeğini (sura yemeği) mahalledeki her hane yapmaktadır. Herkes bütün dostlarına ikramda bulunur. Ayrıca bezdirme ve çörek yapılır.

Manisa iline 32 km, Saruhanlı ilçesine 13 km uzaklıktadır. Köyün üç tarafı çam ağaçlarıyla çevrili ormanlık bir yerdir.Mahallenin iklimi, Akdeniz iklimi etki alanı içerisindedir. Bazen soğuk kış aylarında yağışların yağmur ve kar olarak olduğu da görülür.Mahallenin ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır. Köyde tütüncülük ve zeytincilikle uğraşılır. Aynı zamanda buğday ekimi de yapılmaktadır. Hayvancılıkta koyun ve keçi sürülerine bakılmaktadır.

Mahallenin içme suyu şebekesi vardır. Kanalizasyon şebekesi de vardır. PTT şubesi yoktur ancak PTT acentesi vardır. Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur. Mahalleye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup mahallede elektrik ve sabit telefon vardır. Köyde iki adet bakkal, bir adet kahvehane mevcuttur.

 

 

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.