Saruhanlı Seyitoba Köyü

Saruhanlı Seyitoba Köyü

Seyitoba Köyü haberleri, Saruhanlı Seyitoba köyü güncel son dakika gelişmeleri, Seyitoba köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Manisa Köyleri Arasında yer alan Seyitoba köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Saruhanlı Seyitoba köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Seyitoba köyü son dakika gelişmeleri, Seyitoba köyüne özgü yemekler, Saruhanlı Seyitoba köyünün tarihi, Seyitoba köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Seyitoba köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Seyitoba , Manisa ilinin Saruhanlı ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz ege bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Seyitoba köyü resimleri ve Seyitoba köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Saruhanlı Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. ege yöresine özgü haber kanalı var mı? Saruhanlı Manisa Arası Kaç Km? Saruhanlı Hava Durumu? Saruhanlı Köyleri ve Manisa Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesini demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Manisalı iseniz Manisa Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Manisalı Ünlüler arasında Saruhanlı Seyitoba Köyünde doğan biri var mı? Saruhanlı Doğumlu Ünlüler Kimler?

Seyitoba , Manisa ilinin Saruhanlı ilçesine bağlı bir mahalledir.

Mahallenin tarihi yaşlı insanların rivayet ettiğine göre seyyit ismin de bir çobanın yayla olarak kullandığı yerde yerleşik hayta geçmesiyle başlar.2. mahmut döneminde kurulduğu tahmin edilmektedir. Daha sonraları dışarından gelip yerleşenler olur. Şu anda ise devamlı şehir merkezine göç vermekte ve mahallenin nüfusu azalmaktadır.

Mahallenin gelenek, görenek ve yemekleri tarhana engüzel yemekleri arsındadır.Tarhanayı keşkek,acılı aş, civek, sarmaşık, höşmerim,zerde taip eder. Mahallenin yemeklerine bambaşka bir lezzet katan birde zeytinyağı yok mu o en güzeli. Kentleşmenin etkilerine rağmen çok güzeldir düğünleri düğünlerinde olan bazı adetler -damadın elinde canlı tavuk, gelinin elinde kına karşılıklı kına geceside oynaması.-gelinin başında şeker kırılması düğünlerinde vazgeçilmezi olan harmandalının oynanması başka bir hava katar seyitoba düğünlerine.

Dağlık bir araziye kurulu olan mahallenin etrafı ormanlarla kaplıdır.Manisa iline 34;km, Saruhanlı ilçesine 20;km uzaklıktadır.Ulaşım yolları asfalttır. En yakın yerleşim yeri 5;km uzaklıktaki Gökçeköy dür. Mahalleye ulaşabilmek için Manisa-Saruhanlı-Adiloba mahallesi-Paşaköy Kasabası-Bahadır Köyü güzergahı en kısa yoldur.

Mahallenin ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır.Tarım da tütüncülük ve zeytin önemli geçim kaynağıdır.Bunların dışında zeytin fidancılığı yapılmaktadır.Fidanlar delice üzerine yapılıp 6 ay gibi bir sürede yetiştirilmektedir.

Mahallede ilköğretim okulu vardır. Mahallenin hem içme suyu şebekesi hem kanalizasyon şebekesi vardır. PTT şubesi yoktur ancak PTT acentesi vardır. Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur ama mahalleye her pazartesi günü saat 12 de Gökçeköy Sağlık Ocağı doktoru gelmektedir. Mahalleye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup mahallede elektrik ve sabit telefon vardır.

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
1
0
1
1
1
1
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.