Saruhanlı Tirkeş Köyü

Saruhanlı Tirkeş Köyü

Tirkeş Köyü haberleri, Saruhanlı Tirkeş köyü güncel son dakika gelişmeleri, Tirkeş köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Manisa Köyleri Arasında yer alan Tirkeş köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Saruhanlı Tirkeş köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Tirkeş köyü son dakika gelişmeleri, Tirkeş köyüne özgü yemekler, Saruhanlı Tirkeş köyünün tarihi, Tirkeş köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Tirkeş köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Tirkeş , Manisa ilinin Saruhanlı ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz ege bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Tirkeş köyü resimleri ve Tirkeş köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Saruhanlı Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. ege yöresine özgü haber kanalı var mı? Saruhanlı Manisa Arası Kaç Km? Saruhanlı Hava Durumu? Saruhanlı Köyleri ve Manisa Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesini demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Manisalı iseniz Manisa Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Manisalı Ünlüler arasında Saruhanlı Tirkeş Köyünde doğan biri var mı? Saruhanlı Doğumlu Ünlüler Kimler?

Tirkeş , Manisa ilinin Saruhanlı ilçesine bağlı bir mahalledir.

Tirkeş: İçine ok konulan ve sırtta taşınan meşinden yapılmış ok kılıfı anlamına gelmektedir.

2014 yılında çıkan 6360 sayılı Büyükşehir Belediye Kanunu kapsamında köy; Tirkeş Mahallesi olmuştur.

Mahallede Alevi ve sunniler bir arada yaşamaktadırlar. Alevi olanlar adaklarını yılın belirli haftalarında Koca Bektaş Dede ve Hamza Baba için kesmektedirler. Öte yüz "ötüz" adını verdikleri meydanda asker uğurlama, düğün vb. etkinlikler yapılmaktadır.

Horasan'dan gelen Afşar Türkleri tarafında kurulmuş Türkmen mahallesidir. Kesin kuruluş tarihi belli değildir. XVII Yüzyıl'da kurulduğu tahmin edilmektedir. Tirkeş aşireti, Torun Avşarlarındandır. Bu oba belgelerde Tirkeşin/Tirkesin-li, Türkeşin-li ve Türkeş-Oğulları şeklinde geçiyor. Köy adını savaşçı özelliklerinden bilinen bu aşiretten almaktadır.

Manisa'ya 31 km, Saruhanlı'ya 17 km, Akhisar'a 27 km uzaklıkta olup, İzmir-Bursa sürat yolundan 2 km içeridedir. Arazi yapısı ova kesimlerinde düz içeri kesimlerde ise hafif engebelidir. Mahallenin yanından demiryolu ve Kum Çayı geçmektedir.

Mahallenin iklimi, Ege tipi Akdeniz iklimidir. Kışları ılık ve yağışlı, yazları ise sıcak ve kurak geçer.En büyük geçim kaynağı tütündür. Bunun yanında zeytin ve üzüm de mevcuttur. Küçükbaş hayvancılığı yaygındır, büyükbaş ise yok denecek kadar azdır.

Mahallede; ilköğretim okulu, içme suyu ve kanalizasyon şebekesi vardır. PTT şubesi yoktur ancak acentesi vardır. Sağlık ocağı yoktur ama sağlık evi vardır. Mahalleye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup mahallede elektrik ve sabit telefon bulunmaktadır.

 

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.