Saruhanlı Yeniosmaniye Köyü

Saruhanlı Yeniosmaniye Köyü

Yeniosmaniye Köyü haberleri, Saruhanlı Yeniosmaniye köyü güncel son dakika gelişmeleri, Yeniosmaniye köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Manisa Köyleri Arasında yer alan Yeniosmaniye köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Saruhanlı Yeniosmaniye köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Yeniosmaniye köyü son dakika gelişmeleri, Yeniosmaniye köyüne özgü yemekler, Saruhanlı Yeniosmaniye köyünün tarihi, Yeniosmaniye köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Yeniosmaniye köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Yeniosmaniye , Manisa ilinin Saruhanlı ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz ege bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Yeniosmaniye köyü resimleri ve Yeniosmaniye köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Saruhanlı Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. ege yöresine özgü haber kanalı var mı? Saruhanlı Manisa Arası Kaç Km? Saruhanlı Hava Durumu? Saruhanlı Köyleri ve Manisa Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesini demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Manisalı iseniz Manisa Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Manisalı Ünlüler arasında Saruhanlı Yeniosmaniye Köyünde doğan biri var mı? Saruhanlı Doğumlu Ünlüler Kimler?

Yeniosmaniye , Manisa ilinin Saruhanlı ilçesine bağlı bir mahalledir.

Yeni Osmaniye (Tepeağlı) 1864'te başlayan sürgün sürecinin ardından 1877 Şapsığ-Wubıh sürgününde ŞAPSIĞA BÖLGESİ'nin (bugünkü KROSNADAR) Şapsığlarından olan köy halkı ilk olarak Köstence limanına (Romanya) oradan İstanbul Çerkezköy'e yerleştirilmiş, akabinde İzmir Bornova'ya ve nihayetinde 1890'larda bugünkü mevkiine yerleştirilmiştir. Osmanlı Devleti bu bölgede yerleşmeleri için üç ayrı yer göstermiş; Yakalı, Kemerliova ve Tepeağılı. Bu tercihler arasından köy Thamateleri kendi fıtratlarına ve daha önceki yerleşim yerlerine uygunluk gösteren, önü ova, arkası tepelik, fundalık olan Tepeağlı'yı seçmişlerdir. Padişah fermanı ile köy halkına dörder – beşer dönüm arazi verilmiştir. Kurtuluş Savaşı sırasında Tepeağılı yakınlarındaki bir başka Çerkes Köyü olan Dedeli'nin Yunan askerleri tarafından yakılması ile oradaki köylüler de Tepeağlı'ya yerleşmişlerdir. Şapsığ köyü olarak bilinmesine rağmen Bjeduğ ve Abzekh ve Wubıh aileleri mevcuttur.

Köy halen geldiği coğrafyadaki örf ve adetlerini yaşatmakta olup buna istinaden her yıl büyük bir katılımla kafkas şöleni düzenlenmektedir.Manisa iline 39 km, Saruhanlı ilçesine 20 km, Akhisar ilçesine 12 km uzaklıktadır.Manisa iline 39 km, Saruhanlı ilçesine 20 km, Akhisar ilçesine 12 km uzaklıktadır.Mahallenin ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır.

Mahallede, ilköğretim okulu vardır ancak kullanılamamasının yanı sıra taşımalı eğitimden yararlanılmaktadır. Mahallenin hem içme suyu şebekesi hem kanalizasyon şebekesi vardır. PTT şubesi yoktur ancak PTT acentesi vardır. Sağlık ocağı vardır. Mahalleye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup mahallenin bütün iç yolları parke taş ile döşenmiştir.Mahallede elektrik ve sabit telefon vardır.

 

 

 

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.