Saruhanlu Çınaroba Köyü

Saruhanlu Çınaroba Köyü

Çınaroba Köyü haberleri, Saruhanlı Çınaroba köyü güncel son dakika gelişmeleri, Çınaroba köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Manisa Köyleri Arasında yer alan Çınaroba köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Saruhanlı Çınaroba köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Çınaroba köyü son dakika gelişmeleri, Çınaroba köyüne özgü yemekler, Saruhanlı Çınaroba köyünün tarihi, Çınaroba köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Çınaroba köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Çınaroba , Manisa ilinin Saruhanlı ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz ege bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Çınaroba köyü resimleri ve Çınaroba köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Saruhanlı Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. ege yöresine özgü haber kanalı var mı? Saruhanlı Manisa Arası Kaç Km? Saruhanlı Hava Durumu? Saruhanlı Köyleri ve Manisa Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesini demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Manisalı iseniz Manisa Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Manisalı Ünlüler arasında Saruhanlı Çınaroba Köyünde doğan biri var mı? Saruhanlı Doğumlu Ünlüler Kimler?

Çınaroba , Manisa ilinin Saruhanlı ilçesine bağlı bir mahalledir.

Köy halkının tamamı YÖRÜK'tür.Mahallenin kuruluş tarihi tam olarak bilinmemektedir. Saruhanlı, bölgesinin en eski mahallesidir.

Ancak mahallenin kuruluşu şöyledir.Köy halkı Yörük olduğundan tamamen hayvancılıkla uğraşmaktadır ve göçebedirler. Kışın ılıman bir iklime sahip olan şu anki yerin yakınında Halitpaşa kasabasının güneyinde üst tarafta Çınarlı denen çınar ağaçları ile kaplanmış yerde çınar ağaçlarının altına oba denen Keçi kılından yapılmış epeyce büyük ve içinde büyük bir ailenein barınabileceği büyük çadırlarını kurarlardı. Havalar ısınmaya başlayınca yazın da obalarını toplar hayvan sürüleri ile birlikte Balıkesir Sındırgı civarlarında yaylada yazı geçirirlerdi. Daha sonra kendilerine bir köy kurmak ve yerleşik hayata geçmek isterler. En uygun yer olarak da çınarlı'nın doğusunda, dağın eteğindeki epeyce büyük, uzunlamasına olan düzlüğe mahallesi kurarlar ve mahallenin adını "çınarların altında obalar" anlamında ÇINAROBA koyarlar. Köy, Çal Dağının eteklerindedir.

Gelinler kına gecelerinde "Bindallı" giyerler. Düğünlerde "Sadıç Kavuşturma"fehmi tunahan mehmet sağdıçlar kovuştu sağdıç kovuşturma denilen bir adet uygulanır. Damat tıraşı yapılır ondan sonra konvoy halinde gelin almaya gidilir. Bayramlarda bütün gençler toplanırlar. Bu âdet haline gelmiştir. Mahallede eski ekmek fırınları vardır. Eskilerden beri hep burada ekmek ihtiyacı karşılanır.

Manisa iline 32 km, Saruhanlı ilçesine 13 km uzaklıktadır.dağın eteğine kurulmuş bir mahalledir.dağda güzel dizayn edilmiş piknik alanları ve suni havuz vardır.çam ağaçları genellikle yaygındır.kışın kar yağdığında dağın manzarasına doyum olmaz. Mahallenin manzarası güzeldir.

Mahallenin iklimi, Akdeniz iklimi etki alanı içerisindedir.Mahallenin ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır. Sulu tarım da yaygındır. Genellikle tütün, pamuk, domates, biber, kavun, karpuz, mısır, buğday gibi meyve ve sebzeler yetişir. Ayrıca herkesin kendi ihtiyacını karşılayabileceği kadar meyve ve sebze bahçeleri vardır.Mahallede ilköğretim okulu vardır. Mahallenin hem içme suyu şebekesi hem kanalizasyon şebekesi vardır. PTT şubesi yoktur ancak PTT acentesi vardır. Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur. Mahalleye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup mahallede elektrik ve sabit telefonvardır.Mahallenin içindeki yollar parke taş döşelidir.

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.