Satranç Heyecanı Rusya’da Yaşanıyor

Satranç Heyecanı Rusya’da Yaşanıyor

Rusya’nın Hantı-Mansi Özerk Bölgesi’nin başkenti Hantı-Mansiysk’te düzenlenen 2019 FIDE Dünya Kupası çekişmeli müsabakalara sahne oluyor. Yarışmalar 4 Ekim tarihine kadar sürecek. 128 oyuncunun katılımıyla başlayan turnuva iki klasik parti -90 dk+30 sn ve

Rusya’nın Hantı-Mansi Özerk Bölgesi’nin başkenti Hantı-Mansiysk’te düzenlenen 2019 FIDE Dünya Kupası çekişmeli müsabakalara sahne oluyor. Yarışmalar 4 Ekim tarihine kadar sürecek.

128 oyuncunun katılımıyla başlayan turnuva iki klasik parti -90 dk+30 sn ve 40. hamleden sonra 30 dakika zaman ilavesi- üzerinden eliminasyon usulü oynanacak altı turun ardından finale kalan iki satranççının oynayacağı dört partilik final maçıyla sona erecek. Tüm turlarda geçerli olmak üzere klasik partilerin ardından eşitlik bozulmamışsa eşitlik bozulana kadar her biri ancak gerektiği takdirde oynanmak kaydıyla sırasıyla 25 dk+10 sn, 10 dk + 10 sn ve 5 dk + 3 sn zaman kontrollerinde oynanacak ikişer partilik mini-maçlar ve nihayetinde halen eşitlik bozulmamışsa siyahın 4, beyazın 5 dakikaya sahip olduğu ve beraberliğin siyaha kazanç sayıldığı “armageddon” veya bazen dilimizde kullanıldığı şekliyle “altın puan” partisi sonucu belirleyecek.

BSHA - Bilim Sağlık Haber Ajansı

Kaynak:Haber Kaynağı

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.