Satranç Takımından İkinci Maçta İkinci Galibiyet!

Satranç Takımından İkinci Maçta İkinci Galibiyet!

Konya’da davam etmekte olan Türkiye İş Bankası Satranç Süper Liginde satranç takımı ikinci turda uzun ve çekişmeli bir karşılaşmadan sonra ligin güçlü ekiplerinden Sertel Gençlik ve Spor Kulübünü 3,5 – 2,5 yendi. Takım karşılaşmaya birinci masada Nijat Ab

Konya’da davam etmekte olan Türkiye İş Bankası Satranç Süper Liginde satranç takımı ikinci turda uzun ve çekişmeli bir karşılaşmadan sonra ligin güçlü ekiplerinden Sertel Gençlik ve Spor Kulübünü 3,5 – 2,5 yendi.

Takım karşılaşmaya birinci masada Nijat Abasov, ikinci masada Vugar Asadli, üçüncü masada Ufuk Sezen Arat, dördüncü masada Can Haktan Unat, kadınlara ayrılan beşinci masada Natalya Buksa ve yirmi yaş altı gençlere ayrılan altıncı masada Volkan Sevgi’den oluşan kadrosuyla çıktı.
İlk sonuç ikinci masadan geldi. Sporcu Vugar Asadli (2502), 29 hamlenin sonunda Türkmenistanlı rakibi Meillis Annaberdiev (2515) ile berabere kaldı. Bu maçın ardından üçüncü masada sporcu Ufuk Sezen Arat (2376) Gürcü rakibi Giga Quparadze (2499) karşısında baştan sona baskılı ve üstün bir oyun çıkarmasına rağmen güzel oyununu galibiyetle sonuçlandıramadı ve maç 72’inci hamlede beraberlikle sonuçlandı. Altıncı masada genç sporcu Volkan Sevgi (2302) Ömer Faruk Özer’e (2369) çekişmeli geçen bir maçın ardından 41’inci hamlede mağlup olunca Sertel toplamda 2-1 öne geçti. Ardından dördüncü masada Can Haktan Unat’ın (2034) Nazmi Can Doğan (2276) ile yaptığı maç 45’inci hamlede beraberlikle sonuçlandı.
Takımın maçı kazanması için kalan son iki masanın ikisini de kazanmamız gerekiyordu. Önce birinci masada Nijat Abasov (2641) Rusya’nın önemli büyük ustalarından Anton Demchesko’yu (2625) 60’ıncı hamlede mağlup etti. Böylece toplam skor 2,5 – 2,5 oldu.
En sona kalan kadınlar masasında sporcu Natalya Buksa (2379) rakibi Sıla Çağlar (2302) karşısında maçı baştan sona üstün götürdü. Galibiyet ilk masada olduğu gibi bu masada da 60’ıncı hamlede geldi ve böylece takım Sertel ile yaptığı maçı 3,5 – 2,5 kazandı.
İkinci tur karşılaşmalarında alınan toplu sonuçlar şöyle:
Ordu Büyükşehir Belediyesi – Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi: 3,5 – 2,5
Rota Koleji – Taş Duvar: 3,5 – 2,5
Karaman Belediyesi – Beşiktaş: 1,5 – 4,5
Deniz Su Aquamatch – Tarsus Zeka: 4 – 2
Bursa Büyükşehir Belediyesi – Türk Hava Yolları: 2 – 4
Darüşşafaka – Sertel: 3,5 – 2,5
Tatvan – Hatay Büyükşehir Belediyesi: 4,5 – 1,5
Bu sonuçlardan sonra ligde iki maçta iki galibiyeti olan Darüşşafaka ve Türk Hava Yolları kaldı.
(BSHA-Spor Servisi)


Kaynak:Haber Kaynağı

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.