SAÜ’de yapay zeka yaz okulu başladı

SAÜ’de yapay zeka yaz okulu başladı

Sakarya Üniversitesi'nin ev sahipliğinde düzenlenen "Yapay Zeka Yaz Okulu" geniş katılım ile başladı.

Sakarya Üniversitesi'nin ev sahipliğinde düzenlenen "Yapay Zeka Yaz Okulu" geniş katılım ile başladı.

SAÜ Kültür ve Kongre Merkezi'nde düzenlenen Yapay Zeka Yaz Okulu'nun açılışına Sakarya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas, Sakarya Milletvekili Ali İhsan Yavuz, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ümit Kocabıçak, Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Orhan Torkul, akademisyenler ve öğrenciler katıldı. Yapay zeka çalışmalarının son dönemde hızla önem kazandığını ifade eden Rektör Prof. Dr. Muzaffer Elmas, yapay zeka konusunun hızla yayıldığını ve insan hayatının her noktasında yerini aldığını söyledi. Rektör Elmas, "Sakarya Üniversitesi olarak önümüzdeki dönemde Endüstri 4.0 ve yapay zeka konularını kapsayan önemli bir uluslararası kongre yapacağız. Düzenlenen bu programa katkısı olan herkese teşekkür ediyorum, verimli bir program olmasını diliyorum" dedi.

"Endüstri 4.0 ve yapay zeka"

Programın açılışında konuşan Dekan Prof. Dr. Orhan Torkul da Endüstri 4.0'ın son dönemin en çok konuşulan teknolojik değişimi olduğunu dile getirerek, yeni sanayi devrimi olarak nitelendirilen Endüstri 4.0'ın dünyayı temelden sarsacak değişiklikler içerdiğini söyledi. Bu değişime ayak uydurmanın hayati önem kazandığını belirten Prof. Dr. Torkul, "Endüstri 4.0 konusunun en önemli bileşenlerinden birisi de yapay zeka alanında yapılan çalışmalardır. Devletlerin uyum sağlama süreci ise şüphesiz başta yükseköğretim kurumları ve mesleki eğitim veren kurumlarıdır" diye konuştu.

"Üç günde 27 oturum"

Sakarya, İstanbul ve Kocaeli üniversiteleri, Sakarya Teknokent, Türk Telekom, Microsoft ve İBM firmaları ile ortaklaşa düzenlenen Yapay Zeka Yaz Okulu'na 88 farklı üniversiteden 455 öğrenci katılıyor. Yapay zekanın lisans, lisansüstü ve endüstriyel uygulamacılara yönelik olarak geliştirilen çalışmalar, bu alandaki ihtiyaçlar ve eğilimler hakkında bilgi sunulacak yaz okulu, üç gün boyunca 27 oturumda gerçekleştirilecek.

SAÜ’de yapay zeka yaz okulu başladı

SAÜ’de yapay zeka yaz okulu başladı

İHA

Kaynak:Haber Kaynağı

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.