Saygılı: "Stoklardaki kurbanlık küçükbaş hayvan sayısı yeterli"

Saygılı: "Stoklardaki kurbanlık küçükbaş hayvan sayısı yeterli"

Osmaniye Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Mustafa Saygılı, Kurban Bayramı öncesi stoklardaki küçükbaş hayvan sayısının yeterli...

Osmaniye Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Mustafa Saygılı, Kurban Bayramı öncesi stoklardaki küçükbaş hayvan sayısının yeterli olduğunu belirtti.

Saygılı, yaptığı açıklamada, halen canlı küçükbaş hayvanın kilogram fiyatının piyasada 17-20 TL arası işlem görürken kurbanlık şartlarına göre ortalama 40-50 kilogram küçükbaş hayvan fiyatının 750-900 TL arasında değiştiğini belirtti.

Ülkede son yıllarda kırmızı et üretiminin sorununa dikkat çeken Saygılı, "Sorun yetiştiricilerimizden kaynaklanmıyor. İlimiz toprakları küçükbaş hayvan yetiştirmeye müsait ve yetiştiricilerde alın teriyle bu işi yapıyor. Hali hazırda kurbanlık şartlarına haiz stoklarda küçükbaş hayvan bulunuyor. İthalata ihtiyaç olmadığı gibi stoklardaki küçükbaş hayvan sayısı yeterli. Önümüzde kurban bayramı var. Yetkililerin küçükbaş hayvanlar için kilogramın 17-20 TL arası açıklama yapması gerekir" dedi.

2017 yılı desteklemelerine de değinen Saygılı, "Küçükbaş hayvan fiyatlarını aşağı çekmek, hayvan popülasyonunu yükseltmek, elde edilen sütün endüstride değerlendirilmesi ve değerinde satılması için kuzuların destekleme kapsamına alınması gerek. Anaç koyun ve keçilere verilen desteklerin de enflasyon artışı göz önünde bulundurularak yükseltilmesi yararlı olacaktır. Küçükbaş hayvanlar arasında özellikle anaç dişilerin erken kesime gitmesinden yana değiliz. Sektörün sürdürebilirliği açısından kurban pazarlarında dişi hayvan satışının yasaklandığı karar desteklenmiyor. Hayvancılıkla ilgili yeni politikaların oluşturulmasında şahsım ve birlik olarak destek vermeye her zaman hazırız" dedi.

İHA

Kaynak:Haber Kaynağı

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.