Scalp İşlem Nedir Ve Nelere Dikkat Edilmeli

Scalp İşlem Nedir Ve Nelere Dikkat Edilmeli

Scalp, İngilizce kökenli bir kelimedir. Sözlükteki karşılığı kafa derisi anlamına gelmektedir. Finans sektöründe ise farklı anlamları çağrıştırmaktadır.

Scalp, İngilizce kökenli bir kelimedir. Sözlükteki karşılığı kafa derisi anlamına gelmektedir. Finans sektöründe ise farklı anlamları çağrıştırmaktadır. En temel anlamıyla Scalp işlem, gün içerisinde en fazla on beş dakikalık zaman dilimlerinde işlem açma yöntemidir. Bu yöntemi gün içi trade eden kimseler kullanmaktadır. Burada ki amaç borsalarda ki ufak dalgalanmalardan yüksek pozisyon açmak ve kar elde etmektir. Trader, gün içerisinde piyasanın yönü fark etmeksizin birden fazla uzun ve kısa pozisyonlar kovalamayı hedeflemektedir.
Scalp İşlem Nedir Ve Nelere Dikkat Edilmeli

Scalping Trade Nasıl Yapılır

Scalp işlem kısa zaman dilimlerinde yapılmaktadır. En fazla on beş dakikalık zaman diliminde yapılması gerekmektedir. Fakat scalp traderların en çok kullandığı zaman dilimi beş dakikalık mumlardır. Bu sebeple beş dakikalık mum grafikleri tercih edilmesi tavsiye edilmelidir. Bir dakikalık mumların hata oranı çok yüksek olduğundan risk oranı çok yüksektir. Bu sebepten dolayı beş dakika altındaki zaman dilimleri önerilmemelidir.

Scalp Trade her işlem yönteminde olduğu gibi stratejiye bağlılık gerektiren bir trade yöntemidir. Kısa zaman dilimlerinde işleme girildiğinden ötürü stres eşiği daha yüksek bir yöntemdir. Gün içerisinde birden fazla işlem açıldığı için zarar etmeme ihtimali düşüktür. Burada ki asıl amaç gün sonunda kar marjının daha fazla olmasıdır. Eğer gün sonunda zarar karlarınızdan çok ise bir noktada hata yapıyorsunuz demektir. Bu noktada scalp trade yönteminin size uygun bir metot olup olmadığının muhakemesini yapmak sizlere düşmektedir.
Scalp İşlem Nedir Ve Nelere Dikkat Edilmeli

Scalp İşlem Kovalarken Nelere Dikkat Etmeliyim

Öncelikle büyük zaman dilimlerinde trend yönü belirlenmelidir. Piyasaya veya diğer bir tabir ile tahtaya göz gezdirilmelidir. Günlük, dört saatlik ve bir saatlik zaman dilimlerinde piyasa incelenmelidir. Bu zaman dilimlerinde trend yönü belirlenmeli, destek ve dirençler çizilmelidir. Destek ve direnç çizimlerinden sonra pozisyon için uygun fırsat beklenmelidir. Scalp işlemlerde pozisyona doğru yerden girmek oldukça mühim bir durumdur.

Bir diğer hayati husus ise trendin tersine işlem açılmamalıdır. Bu sebeple scalp işlemlerin piyasanın net olduğu zamanlarda uygulanmasında fayda vardır. Yani yatay ve belirsiz bir piyasada scalp işlemlerin kardan ziyade zarar ile sonuçlanması yüksetir.

Stopsuz işleme girilmemelidir. Eğer sık sık stop oluyorsanız muhtemelen bir yerlerde hata yapıyorsunuz demektir. Stop belirlemekte zorluk çekiyorsanız Ortalama Gerçek Aralık (ATR) indikatörü piyasanın oynaklığını belirlemede ve stop noktanızı belirlenmesinde yardımcı olmaktadır. Scalp işlemler için çeşitli indikatörler kullanılabilmektedir. Üstel Hareketli Ortalama (EMA) Scalp işlemlerde kullanılan yaygın indikatörlerden biridir.

Bir saatlik veya on beş dakikalık grafiklerde fibonacci çekmek fayda sağlayacaktır. Bir Scalping Trader ne kadar fazla onay alırsa zarar riskini ters orantılı azaltır. Scalper’ın öncelikli hedefi para kazanmaktan ziyade zarar etmemek olmalıdır. Bu sebeple gün sonunda zarar her zaman kardan az olmalıdır. Son olarak scalp işlemlere başlamadan evvel bitcoin harici piyasalar incelenmelidir. Yani Nasdaq, Dolar Endeksi(DXY) gibi piyasalar incelenmeli terste kalmamak adına destek ve dirençlere alarm atılmalıdır. En nihayetinde stratejiye bağlı kalındığı takdirde kazanç elde etmemek mümkün olmamaktda.

 

Kaynak:Haber Kaynağı

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.