Seben Çeltikderesi Köyü

Seben Çeltikderesi Köyü

Çeltikderesi Köyü haberleri, Seben Çeltikderesi köyü güncel son dakika gelişmeleri, Çeltikderesi köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Bolu Köyleri Arasında yer alan Çeltikderesi köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Seben Çeltikderesi köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Çeltikderesi köyü son dakika gelişmeleri, Çeltikderesi köyüne özgü yemekler, Seben Çeltikderesi köyünün tarihi, Çeltikderesi köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Çeltikderesi köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Çeltikderesi, Bolu ilinin Seben ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz karadeniz bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Çeltikderesi Köyü Resimleri ve Çeltikderesi köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Seben Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Karadeniz yöresine özgü haber kanalı var mı? Seben Bolu Arası Kaç Km? Seben Hava Durumu? Bolu Köyleri ve Seben Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesini demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Bolulu iseniz Bolu Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Bolulu Ünlüler arasında Seben Çeltikderesi Köyünde doğan biri var mı? Seben Doğumlu Ünlüler Kimler?

Çeltikderesi, Bolu ilinin Seben ilçesine bağlı bir mahalledir.Köyde Bizanslılar'dan kalma kilise ve Frigyalılardan kalma kaya evleri vardır. İlk kuruluşu bilinmemekle beraber çevredeki diğer köylerden mesela Yuva "Yıva" ve Alan köylerinden olmuştur. Dağınık haldeki birkaç mahalle 1950'li yılarda bugünkü yerine Malhat toplanmış olup Tepecik mahallesi yerinde kalmıştır. Köy halkı Manavlardandır. Konuşmalarda kullanılan geçi "keçi", vā "var" gibi kelimeler Anadolu ağızlarından Batı grubundan olduğuna işaret etmektedir.Köyün gelenek, görenek ve yemekleri hakkında bilgi yoktur.Bolu iline 77 km, Seben ilçesine 23 km uzaklıktadır. Uludere, Kınıkcı Deresi'nin birleştiği noktada yer almaktadır.Köy, Karadeniz ve İçanadolu iklimi etki alanı içerisinde olup daha çok geçiş bölgesi iklimi özellikleri gösterir.Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır. Küçükbaş ve büyükbaş hayvan yetişticiliği küçük ölçeklerde aile işletmeciliği şeklinde yapılmaktadır. Ankara tiftik keçisi yetiştiriciliği ağırlıklı olmakla beraber son yıllarda sayısı iyeice azalmıştır. Tarım alanları Uludere, Kınıkçı Deresive Aladağ Çayı çevresindeki küçük düzlük ve alüvyon alanlarda yapılmakta olupr köyün adını aldığı çeltik üretimi yapılmaltadır. Köroğlu dağlarından gelen bol ve temiz sularla Sarıkılçık ve Karakılçık çeşitlerinde geleneksel yöntemlerle pirinç üretimi yapılmakla beraber son 20 yılda üretim oldukca düşmüştür. 1970 yıllardan itibaren elma üretimi önem kazanmış olmakla birlikte şehire göç ve ekonomik sebeplerle üretimde düşüş devam etmektedir.Köyde 2 ilköğretim okulu (Kınıkcı mah. Tepecik mah) olup eğitim ve öğretime kapalıdır.İlçe merkezine taşımalı eğitim yapılmaktadır. Köyün içme suyu şebekesi,kanalizasyon şebekesi vardır. PTT şubesi ve PTT acentesi yoktur. Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur. Köye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup köyde elektrik ve sabit telefon vardır.

 

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.