Sel Felaketinin Vurduğu Sudan’a Türk Köyleri Kurulacak

Sel Felaketinin Vurduğu Sudan’a Türk Köyleri Kurulacak

İslam Dünyası Sivil Toplum Kuruluşları Birliği’nin çağrısı ile bir araya gelen 20’den fazla Sivil Toplum Kuruluşu, Sudan’ın yaralarını sarmak için ortak çalışma yürütme kararı aldı. Türk Kızılay’ın da içinde bulunduğu STK’ların önderliğindeki “Sudan’ın Ya

İslam Dünyası Sivil Toplum Kuruluşları Birliği’nin çağrısı ile bir araya gelen 20’den fazla Sivil Toplum Kuruluşu, Sudan’ın yaralarını sarmak için ortak çalışma yürütme kararı aldı. Türk Kızılay’ın da içinde bulunduğu STK’ların önderliğindeki “Sudan’ın Yaralarını Birlikte Saralım” ortak sloganı ile yürütülecek kampanyadan elde edilecek bağışlarla, Sudan’ın afetten en çok etkilenen bölgelerinde “Türk Köyleri” kurulacak.

Türk Kızılay ve AFAD’ın da içinde yer aldığı ve 20’den fazla Sivil Toplum Kuruluşu’nun oluşturduğu “İnsani Yardım Platformu”, tarihinin en büyük sel felaketiyle karşı karşıya kalan kardeş Sudan halkına yardım eli uzatmak amacıyla harekete geçti. Sudan’da selden en çok etkilenen bölgelerden El Ceyli şehrinde 1000 adet acil yardım kolisi dağıtımı gerçekleştiren platform üyesi kuruluşlar, aldıkları bilgiler ışığında acil olarak Türkiye’den bir yardım uçağının kaldırılması için girişimler başlattı. Bu girişimler sonucu olarak içerisinde çadır, battaniye, ilaç, tıbbi malzeme, acil gıda paketleri, temizlik setlerinin bulunacağı ilk uçak yarın tarihinde Ankara’dan Sudan’ın Başkenti Hartum’a hareket edecek. “Sudan’ın Yaralarını Birlikte Saralım” ortak sloganı ile yürütülecek kampanyadan elde edilecek bağışlarla öncelikle Sudan’ın afetten en çok etkilenen bölgelerinde “Türk Köyleri” inşa edilecek. Ayrıca çeşitli bölgelerde mobil klinik hizmeti verilerek Sudan halkına acil sağlık desteği sağlanacak. Kampanya sürecinde yerelden ya da ülkemizden temin edilen acil gıda ve temizlik malzemeleri de ihtiyaç sahiplerine dağıtılacak.
27 TONLUK YARDIM MALZEMESİ UÇAKLA SUDAN’A ULAŞTIRILACAK
Yürütülen yardım kampanyasının tanıtım toplantısında söz alan Türk Kızılay Genel Başkanı Dr. Kerem Kınık, Sudan’daki 16 eyalette 65 yaklaşık 350 bin kişiyi evsiz bırakan sel felaketinin hemen ardından ilk etapta 1000 aileye yardım eli uzattıklarını söyledi. İçinde çadır, gıda maddeleri, temizlik malzemeleri ve ilaçlar bulunan 27 tonluk yardım malzemesini yarın uçakla Sudan’a ulaştırmayı amaçladıklarını söyleyen Kerem Kınık, ”Sudan halkına yalnız olmadıklarını göstereceğiz.” dedi.
KINIK: , “SUDAN’A YARDIM İÇİN STK’LAR BİRLİK OLACAK”
Türk Kızılay Genel Başkanı Dr. Kerem Kınık, şöyle konuştu: “Genel Müdürümüzün de içinde bulunduğu bir heyet Sudan’a giderek incelemelerde bulundu. Gerçekten çok büyük bir felaket söz konusu. 65 binden fazla aile varını yoğunu sele kaptırmış durumda. Sudanlı kardeşlerimizin öncelikle başlarını sokacak bir çadıra, sonrasında bir eve ihtiyacı var. Elbette acil gıdaya ve selin neden olacağı hastalıklardan kurtulmak için acil ilaca ihtiyaçları var. Temiz içme suyuna, yatacakları bir yatacağa acil olarak ihtiyaç duyuyorlar. Daha etkili bir yardım için şu an burada olan sivil toplum kuruluşları güçlerini birleştirme kararı aldı. ‘Sudan’ın yaralarını birlikte saralım’ sloganıyla bir araya gelen Sivil Toplum Kuruluşlarımız Sudan’da önce bir Türk Köyü, ardından belki bir Türk Kasabası, milletimizin teveccühü ile belki de bir Türk Şehri kuracak”

BSHA - Bilim Sağlık Haber Ajansı

Kaynak:Haber Kaynağı

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.