“Selçuk, Öğrencilere Andımızı Hediye Eden Bakan Olarak Tarihe Geçsin”

“Selçuk, Öğrencilere Andımızı Hediye Eden Bakan Olarak Tarihe Geçsin”

Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan,  Öğrenci Andı’nın gerekçeli kararı hakkında çarpıcı açıklamalarda bulundu. Geylan, “Sayın Nabi Avcı, Öğrenci Andını kaldıran bakan olarak tarihe geçti.

Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan,  Öğrenci Andı’nın gerekçeli kararı hakkında çarpıcı açıklamalarda bulundu. Geylan, “Sayın Nabi Avcı, Öğrenci Andını kaldıran bakan olarak tarihe geçti. Sayın Ziya Selçuk da Öğrenci Andını çocuklarımıza hediye eden Bakan olarak tarihe geçsin” dedi.

Sözde Çözüm Sürecine Kurban Edildi

“Öğrenci Andı’nda yer alan Türk ve Türklük kavramı Anayasa’da ifadesini bulduğu ve devletimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün işaret ettiği şekilde bir milli kimlik ifadesidir” diyen Geylan, Öğrenci Andı’nın, 2013 yılında sözde Çözüm Süreci’ne kurban edildiğini belirten Genel Başkan Geylan, andın kaldırılmasına uzanan süreci anlattı. Genel Başkan şu ifadelere yer verdi: “Kamuoyunun hatırlayacağı gibi Milli Eğitim Bakanlığı, 8 Ekim 2013 tarihinde İlköğretim Kurumları Yönetmeliği’nin 12. maddesini yürürlükten kaldırdı. Yürürlükten kaldırılan 12. Madde şu şekildeydi:

Öğrenci Andı

Madde 12

İlkokullarda öğrenciler, her gün dersler başlamadan önce öğretmenlerin gözetiminde topluca aşağıdaki ‘Öğrenci Andı’nı söylerler.

‘Türküm, doğruyum, çalışkanım,

İlkem; küçüklerimi korumak, büyüklerimi saymak, yurdumu, milletimi özümden çok sevmektir.

Ülküm; yükselmek, ileri gitmektir.

Ey Büyük Atatürk! Açtığın yolda, gösterdiğin hedefe durmadan yürüyeceğime ant içerim.

Varlığım Türk varlığına armağan olsun.

Ne mutlu Türküm diyene!’

Milli Eğitim Bakanlığı yeni bir düzenleme yapmaz ise,  Türk Eğitim-Sen Genel Merkezi, ‘Öğrenci Andı’ okutulmasını deklare edecektir.

Milli Eğitim Bakanlığı yönetmelikte ister düzenleme yapsın ister yapmasın, Türkiye sevdalısı öğretmenler olarak Öğrenci Andı’nı okutmaya devam edeceklerini kaydeden Genel Başkan Geylan şunları kaydetti: “Temyiz süreci iki yıldan uzun sürdü. Danıştay İDDK, 4 Şubat 2021 tarihinde karar verdi. Karar gerekçeleriyle kamuoyuna yansıdı. Buna göre İDKK, Danıştay 8. Dairenin yürütmeyi durdurma kararını bozdu. Dün itibariyle karar Danıştay’ın web sitesinde yayınlandı. Peki kamuoyunu ilerleyen süreçte neler bekliyor? Bilindiği gibi okullarımızda şu anda Öğrenci Andı’nın okutulmasında bir engel yoktur. Ancak öğrencilerin hep beraber okul bahçesinde okutulmasında sıkıntı vardır. Bu nedenle diyoruz ki;  Milli Eğitim Bakanlığı yönetmelikte ister düzenleme yapsın ister yapmasın, Türkiye sevdalısı öğretmenler olarak Öğrenci Andı’nı okutmaya devam edeceğiz.”Yeni bir düzenleme yapılmasını isteyen Geylan, “Öğrenci Andı’nın hiçbir tartışmaya mahal vermeden eskiden olduğu gibi törenle okullarda okutulmasını sağlayın! Eğer Milli Eğitim Bakanlığı bunu yapmaz ise; Türk Eğitim-Sen Genel Merkezi, üyelerimize ‘Öğrenci Andı’ okutulmasını deklare edecektir. Ayrıca Türk Eğitim-Sen üyesi Türkiye sevdalısı öğretmenlerimiz Öğrenci Andı’nı okutmaya ve ihtiva ettiği değerleri öğrencilerimize kazandırmaya devam edecektir” diye konuştu. (BSHA – Bilim ve Sağlık Haber Ajansı)

Kaynak:Haber Kaynağı

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.