Selendi Aşağıgüllüce Köyü

Selendi Aşağıgüllüce Köyü

Aşağıgüllüce Köyü haberleri, Selendi Aşağıgüllüce köyü güncel son dakika gelişmeleri, Aşağıgüllüce köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Manisa Köyleri Arasında yer alan Aşağıgüllüce köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Selendi Aşağıgüllüce köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Aşağıgüllüce köyü son dakika gelişmeleri, Aşağıgüllüce köyüne özgü yemekler, Selendi Aşağıgüllüce köyünün tarihi, Aşağıgüllüce köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Aşağıgüllüce köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Aşağıgüllüce , Manisa ilinin Selendi ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz ege bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Aşağıgüllüce köyü resimleri ve Aşağıgüllüce köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Selendi Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. ege yöresine özgü haber kanalı var mı? Selendi Manisa Arası Kaç Km? Selendi Hava Durumu? Selendi Köyleri ve Manisa Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesini demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Manisalı iseniz Manisa Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Manisalı Ünlüler arasında Selendi Aşağıgüllüce Köyünde doğan biri var mı? Selendi Doğumlu Ünlüler Kimler?

Aşağıgüllüce , Manisa ilinin Selendi ilçesine bağlı bir mahalledir.

Mahallenin eski adının Aşağı Tefen olduğu bilinmekle beraber, adının nereden geldiği hakkında bilgi yoktur. Ancak mahallenin su deposu ve etrafında kurtuluş savaşından kalma kalıntılar bulunmaktadır.Aşağı Güllüce'nin keşkeği, bazlaması ve tarhanası meşhurdur.

Manisa iline 150 km, Selendi ilçesine 13 km uzaklıktadır. Dağlık bır araziye sahiptir. Köy merkez ve 5 mahalleden oluşur. Mahalleler : Aşağı Alkanlar, Yukarı Alkanlar, Topallar, Topalburun ve Dolay damları olarak 5 mahalleden oluşur.

Mahallenin iklimi, Akdeniz iklimi etki alanı içerisindedir.Mahallenin ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır.

Mahallede, ilköğretim okulu yoktur fakat taşımalı eğitimden yararlanılmaktadır. Mahallenin içme suyu şebekesi ve kanalizasyon şebekesi yoktur. PTT şubesi yoktur ancak PTT acentesi vardır. Sağlık ocağı vardır ancak sağlık evi yoktur. Mahalleye ayrıca ulaşımı sağlayan yol asfal tolup mahallede elektrik ve sabit telefon vardır.

 

 

 

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.