Selendi Kayranlar Köyü

Selendi Kayranlar Köyü

Kayranlar Köyü haberleri, Selendi Kayranlar köyü güncel son dakika gelişmeleri, Kayranlar köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Manisa Köyleri Arasında yer alan Kayranlar köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Selendi Kayranlar köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Kayranlar köyü son dakika gelişmeleri, Kayranlar köyüne özgü yemekler, Selendi Kayranlar köyünün tarihi, Kayranlar köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Kayranlar köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Kayranlar , Manisa ilinin Selendi ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz ege bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Kayranlar köyü resimleri ve Kayranlar köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Selendi Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. ege yöresine özgü haber kanalı var mı? Selendi Manisa Arası Kaç Km? Selendi Hava Durumu? Selendi Köyleri ve Manisa Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesini demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Manisalı iseniz Manisa Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Manisalı Ünlüler arasında Selendi Kayranlar Köyünde doğan biri var mı? Selendi Doğumlu Ünlüler Kimler?

Kayranlar , Manisa ilinin Selendi ilçesine bağlı bir mahalledir.Köy adını gayranlıoğlu yörüklerinden almıştır.yenice mahallesinin bir mahallesi olan köy 1950 li yıllarda kendi başına muhtarlık olmuştur.mahalle nüfusu çok yavaş artmaktadır.hatta durma noktasındadır.geçimi tarıma dayanmaktadır.yeni nesil hızla okumaya yönelmiştir.dolayısıyla okuma düzeyi arttıkça göç vermektedir.halen ilköğretim okulu olup, sağlık hizmetleride aile hekimliği bazında sağlık ocağında verilmektedir.İçme ve kullanma suyu mevcuttur.kanalizasyonu vardır.

Mahallenin gelenek ve görenekleri unutulmaya yüz tutmuştur.gelin sulama ,el öptürme, yemeklerinden en güzeli fırında patatesli kuru yufka böreğidir.

Manisa iline 176 km, Selendi ilçesine 7 km uzaklıktadır.yağcı dağı olarak da bilinen bayraklı dağının güney yamaçlarındadır.

Mahallenin iklimi, Akdeniz iklimi etki alanı içerisindedir.Mahallenin ekonomisi tamamen tarıma dayalıdır.başlıca ürünler tütün,buğday,arpa,yulaf ve yeni yeni de meyvecilik(kiraz, badem, ve ceviz yatiştiriciliği başlamıştır.hayvancılık bitmiştir.

Mahallede, ilköğretim okulu vardır ancak kullanılamamasının yanı sıra taşımalı eğitimden yararlanılmaktadır. Mahallenin içme suyu şebekesi vardır.kanalizasyon şebekesi vardır. PTT şubesi yoktur.evlerde telefon mevcutturSağlık ocağı şehirlioğlu sağlık ocağı 500 mt mesafede olduğu için hizmetlerini buradan almaktadır. Mahalleye ayrıca ulaşımı sağlayan yol asfalt olup mahallede elektrik vardır.türk telekomun santralı ve evlerde sabit telefon mevcuttur.

 

 

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.