Selendi Zıramananlar Köyü

Selendi Zıramananlar Köyü

Zıramanlar Köyü haberleri, Selendi Zıramanlar köyü güncel son dakika gelişmeleri, Zıramanlar köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Manisa Köyleri Arasında yer alan Zıramanlar köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Selendi Zıramanlar köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Zıramanlar köyü son dakika gelişmeleri, Zıramanlar köyüne özgü yemekler, Selendi Zıramanlar köyünün tarihi, Zıramanlar köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Zıramanlar köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Zıramanlar , Manisa ilinin Selendi ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz ege bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Zıramanlar köyü resimleri ve Zıramanlar köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Selendi Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. ege yöresine özgü haber kanalı var mı? Selendi Manisa Arası Kaç Km? Selendi Hava Durumu? Selendi Köyleri ve Manisa Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesini demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Manisalı iseniz Manisa Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Manisalı Ünlüler arasında Selendi Zıramanlar Köyünde doğan biri var mı? Selendi Doğumlu Ünlüler Kimler?

Zıramanlar , Manisa ilinin Selendi ilçesine bağlı bir mahalledir. 

Mahallenin isminin kaynağına dair kesin bir bilgi yoktur.

Genel olarak mahalleden "kız ya da vergi almanın zor olduğu"na dair bir hikayelendirmeye dayanarak "zor aman" kelimelerinden türetildiği söylenmektedir.

Bununla birlikte eski bir Türk ölçü birimi olan zira, bazı yerlerde zıra olarak da kullanılan, kelimeye Türkçede "yapan" anlamına da gelen -man/-men eki ile zira-man veya zıra-man (ölçüm yapan) biçimine geldiğini düşünmek de mümkündür.

Mahallenin genç nüfusunun neredeyse tamamı tahsillidir. Mahallede her çeşit devlet memuru vardır. Komşu köylerin en kültürlüsü olan bu mahalleden millî ciritci Halil İbrahim Zıraman, ünlü profesör Doktor Remzi Sağlam,M.E.B.Mufettislerinden Necati Saglam, gibi insanlar yetişmiştir.

Tanınmış yemekleri; keşkek, nohut, tarhana, buğday çorbası,bulgur asi, ayran, pekmez,kozleme et,sac kavurmasi ve cesitli sebze yemekleri. Taninmis ama fazla sevilmeyen yemekleri,sulu patlican yemegi,prasa yemegi,akitma,gibi yemeklerdir.Manisa iline 172 km., Selendi ilçesine 12 km. uzaklıktadır.

Ormanın içinde tertemiz havasıyla natürel bir köy olan bu yer, yaşamaya değer güzel bir tatil beldesidir.Mahallenin iklimi, Akdeniz iklimi etki alanı içerisindedir.

Mahallede, ilköğretim okulu yoktur fakat taşımalı eğitimden yararlanılmaktadır. Mahallenin içme suyu şebekesi var kanalizasyon şebekesi yoktur. PTT şubesi ve PTT acentesi yoktur. Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur. Mahalleye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup mahallede elektrik ve sabit telefon vardır.

 

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.