Senirkent Yassıören Köyü

Senirkent Yassıören Köyü

Senirkent Yassıören Köyü haberleri, Yassıören köyü güncel son dakika gelişmeleri, Yassıören köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Isparta Köyleri Arasında yer alan Yassıören köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Senirkent Yassıören köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Yassıören köyü son dakika gelişmeleri, Yassıören köyüne özgü yemekler, Senirkent  Yassıören köyünün tarihi, Yassıören köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Yassıören köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Yassıören , Isparta ilinin Senirkent ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz Akdeniz bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız  Yassıören Köyü Resimleri ve  Yassıören köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Senirkent Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Akdeniz yöresine özgü haber kanalı var mı? Senirkent -Isparta Arası Kaç Km? Senirkent Hava Durumu? Isparta Köyleri ve Senirkent  Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizde ki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Isparta'lı  iseniz Isparta Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Isparta Ünlüler arasında  Senirkent  Yassıören Köyünde doğan biri var mı? Senirkent Doğumlu Ünlüler Kimler?

Köy, Isparta il merkezine 75 km, Senirkent ilçe merkezine 5 km uzaklıktadır.

Pisidya bölgesinin kuzey batısında Frigya sınırına yakın olan Tymandos Antik Kenti bugünkü Yassıören yakınlarındadır. Kentin kuruluş tarihi hakkında herhangi bir bilgi yoktur. Kentin adı Ptolomaios’da Talbonda, Ortaçağ kilise kayıtlarında Tymandos veya Tymandros olarak geçmektedir. Köyün adı, 1912 yılı kayıtlarında Yassıviran olarak geçmektedir.İlerleyen yıllarda beldeye çevrilen köyün belediye statüsü, nüfusunun 2000 kişinin altına düşmesi üzerine 2013 yılında sona erdi.

Senirkent ilçesinde ilk yerleşim izleri yassıören höyük (yassıören köyü ) ve garip höyük (garip köyü) dür buralarda yapılan arkeolojik çalışmalarda mö 1200 yıllarına ait eserler ve kalıntılar bulunmuştur.

Bu bölgede Hitit, Frig, Lidya, Pers, Makedon Krallığı,Roma ve Bizans egemenliği görülmüştür. Bölge 7.yüzyıldan beri Arap akınları 12.yüzyılından itibaren Türk akıllarına uğramıştır. 1176 yılındaki miryakafelon savaşından sonra bölgede kalıcı Türk yerleşimi başlamıştır.

1402 yılında Ankara savaşı ardından Osmanlı egemenliğinden karamanoğulları beyliğinin eline geçmiştir.

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.